Kitűnő hangulatban zajlott le az I. Kosárlabda Fesztivál

Az elmúlt héten szombaton és vasárnap került megrendezésre a Gróf Apponyi Általános Iskola (Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI) tornatermében a Kosárlabda Fesztivál, amely rendezvényen számos programmal vártuk fiatal játékosainkat, a kosárlabda-barátokat, valamint az érdeklődőket.

A szombati programban a streetball selejtezők szerepeltek korosztályonként, míg másnap a 2. Jász Kupa küzdelmei mellett, Egyesületünk minden korcsoportja, Minitől, egészen U-20-ig lépett pályára, valamint az NB1/A-s csapatunk játékosai is részt vettek a szórakoztató versenyszámokban, továbbá az 5-5 elleni bemutató mérkőzéseken is bekapcsolódtak a játékba.

A vasárnap délutáni programokat Hajnal Nagy Gábor alpolgármester nyitotta meg, ezt követően pedig a télapó is megjelent meglepetésvendégként, aki szaloncukrot osztott ki a fiatal gyermekeknek.

Az egyéni és csoportos versenyszámok mellett korosztályonként, izgalmas programokkal is készült Klubunk a gyermekek és szüleik számára.

Az 1 az 1 elleni játék során mérte össze erejét Nemanja Aleksandrov a Serdülő gárda tagjával, Csabai Botonddal, míg Djordje Pantelics a Gyermek korosztályban szereplő Horti Bálinttal szemben próbálta ki magát.

Természetesen utánpótlás-játékosaink felülmúlták a két NB1/A-s játékost.

A hárompontos dobó verseny mellett, a zsákoló verseny is nagy sikert aratott a kilátogató kosárlabda-barátok körében.

Az 5-5 elleni összecsapásokat nagyon élvezték a csemeték az NB1/A-s játékosokkal karöltve, amely után aláírásokat is gyűjtöttek tőlük.

A legfigyelemfelkeltőbb bemutató mérkőzésnek a legutolsó talákozó ígérkezett, amikor is Egyesületünk edzői is megmutatták mire képesek a parketten a Kadett, a Junior, illetve az NB1/A-s játékosokkal vegyülve.

A streetball döntők közül a legérdekesebbnek bizonyult:
Kenguru:

JKSE Aranycsapat – Zizik: 7 – 4

JKSE Aranycsapat: Hamar Barnabás 4 pont, Szálkai Gordon 2 pont, Nagy Gergely 1 pont


Zizik: Rácz Péter 3 pont, Farkas Márk 1 pont, Sisa Kristóf –


A Kenguru korosztályban nagy küzdelem volt a selejtezőben a döntőbe kerülésért és a fináléban még nagyobb harcot és igen attraktív helyzet megoldásokat láthatott a közönség. Hamar Barnabás a selejtezőbeli formáját átmentette a döntőre is és csapatát a dobogó legfelső fokára segítette.


Serdülő:

Kosarasok 3 – BZSB: 3-3 (büntetőpárbaj után az eredmény 4:5)

Kosarasok 3: Durucz Dorián 2 pont, Csabai Botond 1 pont, Kovács-Rékasi Szabolcs –

BZSB: Fülöp Gergő 2 pont, Takács Benedek 1 pont, Lékó Zsombor –


A büntetőpárbajban Kovács-Rékasi Szabolcs és Fülöp Gergő voltak eredményesek a 3-3 játékosból, míg az új körben Fülöp Gergő ismét betalált, de a Kosarasok 3 csapatából Kovács-Rékasi Szabolcs hibázott és a BZSB csapata nyert 5-4-es összesítéssel.

Az eseményt végül díjkiosztó zárta, ahol Egyesületünk oklevelekkel, érmekkel, és édességgel kedveskedett minden utánpótlás-játékosunknak.

A Kosárlabda Fesztiválon végig kitűnő hangulat uralkodott. Gratulálunk minden résztvevő gyermeknek, Köszönjük minden Szülőnek a segítséget!