Körmenden folytatjuk!

 

A NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 25. fordulójában csapatunk az Egis Körmend együtteséhez látogat, a Körmendi Városi Sportcsarnokba.


A hazaiak legutóbb 77-57-es magabiztos győzelmet arattak a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen, még a válogatott szünetet megelőzően, jelenleg a bajnokság 6. helyét foglalják el 11 győzelemmel és 8 vereséggel. A szünet alatt egy edzőmérkőzést játszottak a körmendiek, az Atomerőmű SE 81-83-ra gyűrte le Ziga Mravljak tanítványait.


Ami minket illett, legutóbb 78-86-os vereséget szenvedtünk hazai pályán, a bajnokesélyes Szolnoki Olajbányász ellenében. A szünet alatt mi sem tétlenkedtünk, két edzőmérkőzést is játszott csapatunk, február 12-én, 89:88-ra maradtunk alul a Pécsi VSK-VEOLIA otthonában, majd egy héttel később a megyei rivális Szolnokkal (72-54) találkoztunk a Tiszaligeti Sportcsarnokban.


A találkozó különleges lehet vezetőedzőnk és két játékosunk számára is. Patai Benjamin korábban 2019-től dolgozott az Egis Körmend felnőttcsapatánál, mindamellett az U20-as korosztály vezetőedzője is volt. Xeyrius Williams és Filipovic Stefan pedig korábban megfordult a piros-fekete alakulatnál, így számukra kiemelt jelentőséggel bír majd a szombati bajnoki.


A mérkőzést Cziffra Csaba, Fodor Attila és Szilágyi Bálint, az ellenőr Bogárdi János lesz. Az összecsapás 18 órától kezdődik a Körmendi Városi Sportcsarnokban.


Hajrá Jászberény!