Bár legutóbb a bajnok Falco ellen biztató játékkal csak ötpontos vereséget szenvedett csapatunk, szombaton sem lesz könnyebb dolgunk Körmenden.

Soros ellenfelünk idén is az élcsapatok közé tartozik, s a bajnokság mellett a nemzetközi színtéren is rendre bizonyítja, hogy a legjobbaknak is számolnia kell velük. A FIBA Europa Kupa első körében a H-csoportból már az utolsó forduló előtt biztosította továbbjutását. Szerdán este Lengyelországban a Legia ellen nyertek 78-68-ra. Azaz, a körmendiek jó formában várják a mieink elleni találkozót.

A tavalyi szezonban a Magyar Kupa negyeddöntőben sikerült meglepnünk a körmendi csapatot, s mi jutottunk a legjobb 4 közé. Persze abból a csapatból már nem sokan játszanak nálunk és változott a körmendiek összeállítása is. A házigazdák az idei szezonban mid a négy hazai mérkőzésüket megnyerték, míg idegenben 2 győzelem és 2 vereség a mérlegük. Hazai környezetben rendre biztosan nyerik a mérkőzéseiket. A Szolnok ellen például 29 ponttal nyertek.

A legutóbbi, Falco elleni találkozónkhoz hasonlóan ezúttal is minden ellenfelünk mellett szól. Vesztenivalója ezen a találkozón igazán csak a hazaiaknak van. Mi pedig készülhetünk azokra  a találkozókra, ahol reális esélyünk lesz a győzelemre. Ezzel együtt persze nem feltartott kézzel utaznak kosarasaink Körmendre sem. Sajnos Brbaklics, Mirinkovics és Peringer még továbbra sem bevethető. Azaz, nincs könnyű helyzetben Lo Elhadji Malick, de szegény ember azzal főz, amije van. A minimum, ami elvárható a fiúktól, hogy a lehető legnagyobb ellenállást fejtsék ki, és nehezítsék meg ellenfelük dolgát.

 

A 9. forduló menetrendje:

  1. november 22. – péntek

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

 

  1. november 23. – szombat

14.30 óra: Alba Fehérvár – DEAC

18.00 óra: OSE Lions – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: EGIS Körmend – Jászberényi KSE

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász

18.00 óra: Sopron KC – Atomerőmű SE

 

  1. november 24. – vasárnap

18.00 óra: Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor