Kültéri kondipark átadó a Belvárosi ÁI. Bercsényi tagintézményében

Szerdán délelőtt dr. Szabó Tamás polgármester és Hőgye István, a Lehel Kosársuli Kft. ügyvezetője adta át a Belvárosi Általános Iskola Bercsényi úti tagintézményében a játékcsarnok mellett kialakított kondiparkot, amely egyrészt a sportolók, másrészt az iskola tanulói rendelkezésére is áll majd.

A kondipark a Jászberény város önkormányzata kezdeményezése és 30%-os önerő támogatása mellett valósult meg a Lehel Kosársuli Kft. TAO sportfejlesztési pályázatának keretében, a Katker 2005 Kft. (BESTRONG Kondipark) kivitelezésében. A beruházás költsége: 4 000 000 Ft + áfa.

– A kosárlabda egyesülettel közösen az elmúlt években már több fejlesztést megvalósítottunk intézményeinkben a TAO-támogatás segítségével. Ezek a fejlesztések egyrészt a kosárlabda sportág számára voltak fontosak, másrészt az iskolai testnevelés oktatásának körülményeit is javították. Nem ez volt tehát az első közös sikerünk, s nem is az utolsó, hiszen jelenleg is vannak folyó beruházások, melyeket ebben a konstrukcióban valósítunk meg. A Bercsényi játékcsarnokban a világítás, míg az Apponyi tornatermében az öltözők is megújulnak majd – mondta dr. Szabó Tamás, aki ezúttal is megköszönte a kosarasoknak az eredményes együttműködést.

A polgármester egyben annak a reményének is hangot adott, hogy mind a különböző sportágak képviselői, mind az iskola tanulói rendszeresen használják majd ezeket az eszközöket, melyek a fizikai felkészítésüket szolgálhatják.

Hőgye István, a Lehel Kosársuli Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a telepített kondipark egy olyan sokoldalúan használható, kis területigényű kültéri fitneszpálya, amely alkalmas bármely korcsoport edzéseinek megtartására. A kondipark biztonságosan használható, az eszközök körüli biztonsági védőterületek betartásával kialakított ütéscsillapító burkolatok egyaránt szolgálják a biztonságos és szakszerű használhatóságot. A kondiparkot felnőtt (tanár, szülő, edző, stb.) felügyelet mellett a diákok és a gyerekek testedzésére, kondíciójuk javítására, játékos feladatokkal ügyességük fejlesztésére használhatják. Elmondta továbbá, a jövőben is arra törekednek, hogy minden lehetőséget kihasználjanak a sportolási feltételek javítására azon intézményekben, ahol a kosárlabda utánpótlás és a felnőtt együttes edz és játszik.

– A város vezetésével együtt gondolkodva, az iskola vezetésével egyeztetve még a 2016/2017-es TAO-pályázat eredményeként alakítottuk ki ezt a kondiparkot. A továbbiakban is hasonló fejlesztésekben gondolkodunk, melyekre a TAO-pályázat lehetőséget ad. A közelmúltban két tornaterem padozatát újítottuk meg a Bercsényiben és az Apponyiban, és a polgármester úr által említett fejlesztések is megvalósulnak – mondta Hőgye István.

A kondiparkba telepített eszközök:

• Lépegetők
• Egyenes húzódzkodó
• Haspad és hátpad oszlopok között
• Multitréner dupla
• Létra híd
• Kombinált húzódzkodó
• Fekvőtámasz elemek
A telepített eszközök rendelkeznek a vonatkozó termékleírásokkal, tájékoztatókkal, minőségügyi és biztonságtechnikai tanúsítványokkal, valamint használati és karbantartási útmutatókkal is, hogy minél hosszabb távon szolgálhassák a sportolókat és a diákokat.

Szántai Tibor