Lehel Kosársuli: 1 győzelem, 1 vereség a Felnőtt Megyei bajnokságban

Ezen a héten két alkalommal is pályára lépett a Lehel Kosársuli együttese a Felnőtt Megyei bajnokságban.

Először kedden este volt jelenése a gárdának, amikor is Szolnokon vendégszerepeltek kosarasaink, amely találkozón a mieink ellenfele a Szolnoki MÁV SE csapata volt.

Már az összecsapás első negyede nagy küzdelmet hozott, ugyanakkor 10 percet követően 4 egységgel a házigazdák álltak jobban (21-17).

A következő felvonásban aztán a jászberényi fiúk jöttek lendületbe és jó játékkal előbb utolérték vetélytársukat, majd pedig a szünetben már 30-37-es Lehel Kosársuli vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik etap ugyanakkor a szolnokiak szájíze szerint alakult, akik ebben a periódusban remekül fejezték be támadásaikat és az utolsó szakasz előtt megfordították az állást (51-49).

A befejező játékrészben a mieink újra ott loholtak a pályaválasztók nyakán, ám a hazaiaknak rendre minden akcióinkra volt válaszuk, így végül 70-62 arányú Szolnoki MÁV SE győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Szolnoki MÁV SE – Lehel Kosársuli 70-62
(21-17, 9-20, 21-12, 19-13)
Szolnok

Lehel Kosársuli: Szabó M. 23, Nyíri D. 12, Kovács Á. 12, Mondi R. 9, Kovács V. 4, Szalkai D. -, Bogdán B. -, Répási R. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést: “Gratulálok a Szolnoki MÁV SE csapatának, komolyabban kellett volna hozzáállnunk a mérkőzéshez. Egész mérkőzésen problémánk volt a kizárással, valamint több támadást komolytalanul fejeztünk be idő előtt. Lassan teljes csapattal fogunk kiállni a mérkőzéseken és próbálunk az alapszakaszban minél előbb végezni.

2 nappal később, csütörtökön este immáron hazai környezetben volt javítási lehetősége Harkai Hunor alakulatának. Az ütközetet eredetileg Szolnokon rendezték volna, de teremgondok miatt csapatunk segítséget nyújtott ellenfélnek, így került Jászberénybe a találkozó.

A tabella második helyén álló BKG-SZEK együttese elleni mérkőzést nagy elánnal kezdte mindkét gárda, azonban egy negyed után Harkai Hunor legénységének sikerült 7 pontos előnybe kerülnie a Tisza-partiakkal szemben (20-27).

A folytatás ellenben szorosabb játékot hozott, de ezt az etapot is a mieink tudták megnyerni 4 egységgel, ennek értelmében pedig a nagyszünetben már kétszámjegyű különbség volt a felek között (37-48).

A harmadik felvonásban aztán nagyon elkapták a fonalat a Lehel Kosársuli fiataljai és nagyszerű játékkal tovább növelték vezetésüket (54-77).

A játék képe az utolsó intervallumban sem változott, a mieink ebben a periódusban is jobbak voltak a szolnokiaknál, ennek köszönhetően 68-101 arányú Lehel Kosársuli győzelem született a lefújást követően.

Ezzel a győzelemmel együttesünk megszilárdította a harmadik helyét a bajnokságban és tovább tapad az élbolyra.

BKG-SZEK – Lehel Kosársuli 68-101
(20-27, 17-21, 17-29, 14-24)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Novák Á. 26, Nyíri D. 17, Kovács Á. 16, Kovács V. 15, Szabó M. 11, Mondi R. 7, Szalkai D. 4, Kövér Á. 3, Bogdán B. 2, Répási R. -.

Harkai Hunor edző így értékelte az összecsapást: “Gratulálok a csapatomnak a küzdésért, védekezésben jelentősen feljavultunk az előző mérkőzéshez képest.