Lehel Kosársuli: 2 vereség a Gyermek Bajnokság legutóbbi fordulójában

Március 10-én, Kecskeméten került megrendezésre a Gyermek Bajnokság legutóbbi fordulója, ahol a Lehel Kosársuli csapata is pályára lépett.

A mieinknek a Bajai NKK együttesével, valamint a Pityke Leány gárdájával is össze kellett mérniük erejüket.

Az első mérkőzést a Bajai NKK/B ellen vívta a Lehel Kosársuli, amely összecsapást jól kezdték fiatal kosarasaink és 10 perc elteltével 6 ponttal lógtak meg ellenfelünktől (14-8).

A folytatásban aztán előbb utolértek minket a Bács-Kiskun megyeiek, majd a vezetést is átvették, ennek köszönhetően a szünetben már ők vezettek 3 egységgel (24-27).

Az újabb szakasz ellenben szoros játékot hozott, amit csapatunk, ha minimális különbséggel is, de megtudott nyerni, ezáltal az utolsó negyed előtt egy duplányi különbség volt a felek között (37-39).

A befejező periódusban mindent megtettek a mieink, ugyanakkor ebben a játékrészben a bajaiak kaptak erőre, és nagyszerű akciókkal végül 41-55 arányú győzelmet arattak a mérkőzés végén.

Lehel Kosársuli – Bajai NKK/B 41-55
(14-8, 10-19, 13-12, 4-16)
Kecskemét

Legjobb dobók: Horti B. 13, Lékó Zs. 13

A következő találkozón a Pityke Leány alakulatával néztek farkasszemet a jászberényiek.

Ez az ütközet a nagykőrösiek szempontjából indult jobban, akik egy negyedet követően 7 egységnyi előnyt hoztak össze a mieinkkel szemben (22-15).

A következő felvonásban aztán viszonylag kevés pontot láthattak a kilátogató szurkolók, együttesünk igyekezett faragni hátrányán, ám ebben a ciklusban is a Pest megyeiek voltak a jobbak, ennek értelmében a félidőben 35-26-os Pityke Leány vezetést mutatott az eredményjelző.

A szünet után sem változott a játék képe, ifjú tehetségeink próbáltak közelebb kerülni vetélytársukhoz, ám a Pityke Leány kosarasai továbbra is jól fejezték be támadásaikat, így a végső intervallum 52-39 volt az állás.

Az utolsó etapban aztán még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a nagykőrösiek és előnyüket tovább növelve 71-50 arányban nyerték még az összecsapást.

Pityke Leány – Lehel Kosársuli 71-50
(22-15, 13-11, 17-13, 19-11)
Kecskemét

Legjobb dobók: Horti B. 16, Balázs H. 9 , Lékó Zs. 9, Czékmán K. 6.

Takács Martin edző így értékelte a mérkőzéseket: „Nagyon jó alkalom volt ez a két mérkőzés arra, hogy a hiányzó -pontban és védekezésben is – domináns játékosok helyét betölthessék azok, akik eddig nem mutatták meg mire képesek. A kapkodó játék viszont még mindig jelen volt a pályán, ehhez sok időre lesz még szüksége a Kosársuli csapatának. Örültem, hogy végre láttam önálló játékot tőlük és mozgásokat az edzésekből. Még mindig fontosnak tartom, hogy nem játékokat tanítunk nekik, hanem azt, hogyan játszanak. Külön köszönet Treba-Kovács Jánosnak és Józsa Miklósnak, hogy segítenek a haladásban!