Szerda este a keresztjáték párharc első összecsapásán fogadta hazai pályán a Lehel Kosársuli Junior gárdája a ZTE KK együttesét.

A mérkőzést remekül kezdték a fiatal tehetségeink, akik pompás támadás befejezésekkel 9 egységnyi előnyt építettek ki az első negyedben a zalaegerszegiekkel szemben (23-14).

A folytatásban aztán szorosabb negyedet láthattak a kilátogató szurkolók, azonban ezt az etapot is a mieink nyerték meg, amely után 44-33-ra vezettek a félidőben.

A harmadik 10 perc a második részhez hasonló játékot hozott, ugyanakkor ebben a felvonásban a Zala megyeiek tudtak 2 pontot csökkenteni hátrányukon, ezáltal 64-55-re módosult az állás a befejező szakasz előtt.

Amely intervallumban nagyon erőre kaptak a vendégek és jó akciókkal előbb utolértek minket, majd a vezetést is magukhoz ragadták, így ifjú kosarasaink hiába tettek meg mindent, végül 74-83 arányú vereséget szenvedtek az összecsapás végén.

Lehel Kosársuli – ZTE KK 74-83
(23-14, 21-19, 20-22, 10-28)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Kaszás M. 28, Szőke S. 16, Kovács Á. 15, Vas-Teplán M. 6, Répási R. 5, Kovács V. 4, Czimmer B. -, Bogdán B. -, Kövér Á. -, Rideg P. -, Kaszás O. -, Szalkai D. -.

Harkai Hunor edző így értékelte az összecsapást:”Gratulálok a ZTE KK csapatának és nagyon büszke vagyok a játékosaim hozzáállására, karakterére és a nyújtott teljesítményükhöz! Hatalmas köszönettel tartozok minden szurkolónak, kiváló hangulatot varázsoltak és a jászberényi közösség megmutatta összetartó erejét! Hatalmas élmény volt a csapatnak több, mint 100 ember előtt játszani! Nincs mit sokat gondolkodnunk, pénteken van a visszavágó, nem feltartott kezekkel utazunk Zalaegerszegre, hanem hogy több mint 9 ponttal nyerjünk!

A párharc második mérkőzését pénteken rendezik Zalaegerszegen, ahol ahhoz, hogy továbbjussunk vagy 9-nél több ponttal kell győznünk a mérkőzésen, vagy éppen 9 ponttal nyerni, ám utóbbi esetben többet kell dobnunk 83 egységnél.