Ma egy, holnap hat mérkőzést rendeznek a 6. fordulóban

Két nap alatt játsszák le a csapatok a6. forduló mérkőzéseit az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokságban. A mieink szombaton a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadják.

Pakson, a Zalaegerszeg vendégjátékával pénteken kezdődik a 6. forduló a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában. Ezen a találkozón a hazaiak az esélyesebbek. A paksiak mérlege 3-2, míg a zalaegerszegieké 2-3 az első öt fordulóban

  1. november 1. – péntek

18.45 óra: Atomerőmű SE – ZTE-Zalakerámia KK

A forduló további hat mérkőzését szombaton rendezik. A mieink a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadják, s nincs más lehetőségünk, mint a győzelem megszerzése. Öt vereség után,  a már két győzelmet begyűjtő kecskemétiek ellen, nem lesz könnyű a két pont megszerzése. Egységes csapat az ellenfelünk, de várhatóan LaMarcus  Reed nálunk ismét  ott lesz a pályán, s visszatérése sokat jelenthet számunkra. Születésnapi győzelem lehet ez számára, hiszen október 31-én lett 31 éves.

  1. november 2. – szombat

18.00 óra: JKSE – KTE-Duna Aszfalt

Bercsényi úti játékcsarnok

 

A forduló rangadóját Székesfehérváron rendezik, ahol a  szombathelyiek vendégszerepelnek majd. Nagy kérdés, hogy a Falco játékosaiból mennyit vett ki a hétközi, spanyolországi kupamérkőzés. Az Alba Fehérvár idén lényegesen jobb teljesítményt nyújt, mint az előző szezonban, ám így is a Falco számít a találkozó esélyesének.

  1. november 2. – szombat

18.00 óra: Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC

 

A Szolnoki Olajbányász esélyesként fogadja a kaposváriakat, de a hazaiakra nem vár könnyű mérkőzés. A Kaposvár idegenben is veszélyes lehet, de hazai pályán a Szolnoknak hoznia kellene ezt a két pontot.

  1. november 2. – szombat

18.00 óra: Szolnoki Olajbányász – Kaposvári KK

 

Az EGIS Körmend számára a Szeged elleni hazai találkozó a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik. A szegedieket minden bizonnyal feldobta, hogy ellenünk megszerezték első győzelmüket, de Körmenden nyerni nagyon nehéz.

  1. november 2. – szombat

18.00 óra: EGIS Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák

 

Sopronba az újonc Oroszlány látogat. A házigazdáknál állt a bál a héten a kaposvári vereséget követően. Az újoncot a bajnok verte meg alaposan, azaz egyik csapat házatáján sem készülhetnek nyugodtan az egymás elleni találkozóra. Mindent összevetve azért a hazai pálya a soproniak mellett szól.

  1. november 2. – szombat

18.00 óra: Sopron KC – OSE Lions

 

A kitűnően szereplő Pécs a debreceniek ellen is egyértelmű esélyes. Hazai pályán szinte verhetetlen Csirke Ferenc csapata. Kérdés persze, hogy a nemzetközi kupában való szereplés mennyi erőt vesz ki a pécsiekből. A Debrecen egy igen masszív csapat, s még idegenben is képes sok kosarat szerezni. Ezzel együtt egyértelműen a veretlen hazaiak a találkozó esélyesei.

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – DEAC

 

Ez lesz tehát a hatodik forduló, amely reményeink szerint meghozza szezonbeli első sikerünket.

Így legyen!

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor