Magyar Kupa: Győrben a Körmend ellen játszunk az elődöntőbe jutásért

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében kedden délben megtartották a 2018/2019-es Zsíros Tibor Magyar Kupa 8-as döntőjének sorsolását. A Győrben február 14-16. között lebonyolításra kerülő mérkőzéssorozaton mi a Körmendet kaptuk ellenfélül a negyeddöntőben.

Február közepén Győrben, az Audi Arénában rendezik meg a férfi kosárlabda Magyar Kupa 8-as döntőjét. Az MKOSZ-ben ma délben tartották a negyeddöntők sorsolását. Fortuna nem volt igazán velünk, hiszen a bajnokságban második helyen álló Körmend jutott nekünk. A csütörtöki nyitó napon a második találkozó lesz a mieinkké, akik visszavághatnak az ősszel hazai pályán elszenvedett vereségért (88-90) a nyugat-magyarországiaknak.

Szó se róla, kaphattunk volna számunkra kedvezőbb ellenfelet is, de semleges pályán, egy mérkőzésen bárki ellen, bármi megtörténhet. Nagy eredmény már az is, hogy ott vagyunk a Magyar Kupában a legjobb 8 között. Az pedig szenzációs lenne, ha a legjobb 4 közé is beverekednénk magunkat. Nem vagyunk esélytelenek, de nagyon jó teljesítményre lesz szükség, hogy legyőzzük a nagyszerű erőkből álló körmendieket. Csapatunk az idei szezonban már többször bizonyította, hogy nagy feladatok megoldására képes, s remélhetőleg ez így lesz a Magyar Kupában is.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása
2019. február 14. – Győr, Audi Aréna
13.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE
15.30 óra: JP Auto-JKSE – EGIS Körmend
18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Szolnoki Olaj KK
20.30 óra: DEAC – Zalakerámia ZTE KK

Pénteken a Falco – ASE győztese lesz a mieink ellenfele továbbjutás esetén, míg a Pécs – Szolnok győztese a DEAC – ZTE találkozó nyertesével mérkőzik az elődöntőben. Az első elődöntő 15.30 órakor, a második 18.00 órakor kezdődik. Utóbbit az M4 Sport élőben közvetíti.

A döntőt február 16-án, szombaton 18.00 órai kezdettel játssza majd a fináléba bekerülő két együttes. A végső győztes a kupa elnyerése mellett 3 millió fontot is kap majd.

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor