Magyar Kupa: hetedszer kupagyőztes a Szolnoki Olaj KK!

Forrás: Kosársport MKOSZ facebook

Bár a bajnokság szünetel, nyolc NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapat mégsem pihent a hétvégén, hiszen Debrecenben rendezték meg a 2018. évi Magyar Kupa döntőjét. A háromnapos mérkőzéssorozat győztese a Szolnoki Olaj KK lett, s így a szolnokiak hetedik alkalommal hódították el a Magyar Kupát.

Pénteken a negyeddöntőkkel kezdődött a Magyar Kupa nyolcas döntője a debreceni Főnix csarnokban. Az első napon a szombathelyiek és a szolnokiak viszonylag simán, a ZTE és az Alba Fehérvár szoros végjátékban győzött.

Magyar Kupa nyolcaddöntők:

Pécsi VSK-VEOLIA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 83 – 92

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 58 – 61

Alba Fehérvár – Egis Körmend 86 – 82

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 78 – 89

A szombati elődöntőkben a szombathelyiek és a szolnokiak sem bíztak semmit a véletlenre. Utóbbiak a tavalyi kupa első Alba Fehérvárt győzték le, azaz eldőlt, hogy nem lesz kupavédés. A 61. Magyar Kupa döntőjében a Falco az első, a Szolnok a hetedik kupasikeréért lépett pályára, ám előbb a harmadik helyért is megmérkőzött a Paks és Székesfehérvár.

Magyar Kupa elődöntők:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 81 – 64

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj KK 67 – 75

Vasárnap előbb a harmadik helyért mérkőzött meg egymással az ASE és az Alba Fehérvár. Utóbbiaknál Lóránt Péte rés Simpson már nem volt ott a pályán, s ezt a paksiak remekül kihasználták.  Az ASE akarta jobban a bronzérmet és meg is szerezte azt.

Mérkőzés a 3. helyért:

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 53 – 67

A 61. Magyar Kupa döntőjét ellentmondást nem tűrően kezdte a szolnoki együttes, amely már 23-8-ra is vezetett. Ez pedig alapjaiban határozta meg a folytatást. A Pusthavart nélkülöző és a betegség miatt közel sem 100%-os Perl Zoltán bevető szombathelyiek csak ideig-óráig tudtak felzárkózni. A Szolnoki Olaj KK Vojvoda Dávid vezérletével végig kézben tartotta a mérkőzést és teljesen megérdemelten nyert meg a Magyar kupát.

61. Magyar Kupa döntő:

Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82 – 67

A Jászberényi KSE ezúton is gratulál a Szolnoki Olaj KK hetedik Magyar Kupa sikeréhez!

Szántai Tibor