Már szerdán megkezdődik a 22. forduló

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság alapszakaszának 22. fordulója szerdától szombatig tart. A hét közepén a Kecskemét vendégszerepel Szegeden, majd csütörtökön egy, szombaton további öt találkozót rendeznek. A mieink szombaton a SERCO-TF-BP ellen Budapesten lépnek pályára.

Sűrűsödnek az izgalmak az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság alapszakaszának hajrájában. Már csak öt forduló van hátra, s azt követően a felső- , a közép- és az alsóházban folytatják majd a küzdelmeket a csapatok. Közel sem mindegy, hogy a bajnokság második szakaszában melyik gárda hol szerepel majd. A mieink, kitűnő szereplésüknek köszönhetően, felsőházi helyről várhatják az utolsó öt játéknapot, s akár már egy újabb győzelem is azt jelentheti, hogy az első öt között folytathatjuk majd a középszakaszban a pontvadászatot. Nagyon jó lenne azt a plusz egy győzelmet már a hétvégén begyűjteni, de a tabella utolsó helyén álló SERCO-TF-BP otthonában nem vár ránk könnyű mérkőzés. Főleg akkor, ha sem Djordje Pantelics, sem Orlando Coleman nem léphet sérülés miatt pályára. Utóbbinak nem sok esélye van a játékra, így abban reménykedünk, hogy centerünk azért felépül erre a fontos találkozóra.

Nem lesz persze az sem mindegy, hogy vetélytársaink hogyan szerepelnek majd ebben a fordulóban. Igaz, ha nyerünk, akkor sokkal könnyebb lesz a helyzetünk az utolsó négy forduló előtt, melyet erőltetett menetben, két hét alatt kell majd lejátszanunk.

A 22. forduló menetrendje

  1. március 13. – szerda

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt

  1. március 14. – csütörtök

18.00 óra: DEAC – Atomerőmű SE

  1. március 16. – szombat

18.00 óra: Zalakerámia ZTE – Sopron KC

18.00 óra: EGIS Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: PVSK VEOLIA – Szolnoki Olaj KK

18.30 óra: SERCO-TF-BP – JP Auto-JKSE

19.00 óra: Alba Fehérvár – Kaposvári KK

A párosításból azonnal kitűnik, hogy minden mérkőzésnek komoly jelentősége van a folytatás tekintetében. Éppen ezért mindenütt nagy küzdelemre, kiélezett csatára van kilátás. Reméljük, hogy a mieink nyernek Budapesten és a többi eredmény is kedvezően alakul számunkra.

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor