Megérdemelt hazai siker született!

A NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 6. fordulójában csapatunk az Alba Fehérvár együtteséhez látogatott. Az első negyedben tetemes előnyre tett szert a hazai csapat, és bár a továbbiakban fokozatosan csökkentettük a hátrányunkat, a jobb erőkből álló fehérváriak megérdemelt győzelmet arattak szerda délután az Alba Regia Sportcsarnokban.   

Alba Fehérvár - Jászberényi KSE 82-65 (28-9, 15-19, 20-18, 19-19) 
Bajnokság, 6. forduló Székesfehérvár, 
Alba Regia Sportcsarnok Kapitány G., Szilágyi B., Horváth Cs. B.   

Alba Fehérvár: Turner 18/6, Vojvoda 18/12, Lukács 5, Davis 21/12, Ahmad 7/3. Cserék: Takács Mi. -, Takács Ma. 5, Csorvási 4, Omenaka 4, Markovic -, Kass -, Seyi -.   

Jászberényi KSE: Kinney 12, Füzi -,Brbaklics 17, Williams 16/6, Primorac 7/3. Cserék: Czirbus -, Frank 4, Filipovic 9.   

Forray Gábor : Egy pozitívum volt ma, hogy nyertünk, de ezt el is a vártam. Nem közhely, hanem tényleg így van, hogy ezek a mérkőzések a legnehezebbek. Nem érheti szemrehányás a játékosokat az első negyedért, mert úgy kezdtük el a mérkőzést, ahogy azt megbeszéltük, hiszen ott tetemes előnyt építettünk ki. Azonban ezt követően azt gondoltuk, hogy vége van a meccsnek, bele aludtunk, elvesztettük a koncentrációnkat. Nem az volt, hogy nem akartunk, mindenki tette a dolgát, de lassan, olyan urasan… A védekezésünk nagyjából rendben volt, de tudunk mi ennél jobban is játszani támadásban és azt ígérhetem, hogy szombaton harapós abban fogunk elmenni.   

Patai Benjamin : Megérdemelten győzött a Fehérvár, és már az első negyedben eldőlt. Védekezésből felkészültünk, de ami az előző mérkőzéseken bejött, az most nem sikerült, úgyhogy változtatnunk kellett, és így meg tudtuk egy kicsit szorítani a házigazdákat. Aminek különösen örülök, hogy igaz becserélt kollégám sok játékost, de a kezdő ötösükből négyen 25 perc felett játszottak, ez azt jelenti, hogy komolyan vettek minket.   

Frank Turner : Jól kezdtük a mérkőzést, azonban volt amikor, nem koncentráltunk maximálisan a mérkőzésre. Jobb csapatok ellen fontos, hogy 40 percig tudjunk koncentrálni. Csináltunk ma pár jó dolgot, de jobb játékra lesz szükségünk a folytatásban.   

Xeyrius Williams : Három erős negyedünk volt a mai mérkőzésen, jó, hogy közel tudtunk maradni a fehérvári csapathoz. Tanulni fogunk a mai találkozóból, hiszen készen kell állnunk a következő összecsapásra.     

Folytatás szombaton szintén az Alba Fehérvár ellen, ezúttal hazai pályán.  

Hajrá Jászberény!