Megérdemelten nyert a Szolnok

A pénteki három idegenbeli sikert követően szombaton javítottak a hazai csapatok. Az Alba Fehérvár a Paks, a Szolnoki Olaj KK a mieink ellen győzött és csak a Kaposvár szenvedett vereséget a Zalaegerszegtől.

Nagyon jól kezdtük a megyei rangadót Szolnokon, hiszen két Alekszandrov triplával indult a találkozó (0-6). Sőt tíz ponttal is vezettünk már az első percek után (5-15). A folytatásban azután egyre inkább magára talált a hazai együttes és az amerikai trió – Jones, Morant és Tucker – elkezdték gyártani a pontokat. Egyik csapat védekezése sem működött, s ennek köszönhetően 54 (!) pont született az első negyedben (28-26). Ahogy az várható volt, a folytatásban mindkét oldalon nagyobb figyelmet fordítottak a védekezésre, s a második negyedben feleannyi pontot szereztek a csapatok, mint az elsőben. Sajnos ebből mi jöttünk ki rosszabbul, mert a hazaiak továbbra is jobban dobtak, s így a félidő végére 10 pontra nőtt a Szolnoki Olaj KK előnye (46-36).

Tíz pont kosárlabdában nem sok, s a nagyszünetben még abban reménykedtünk, hogy lesz még szorosabb is az állás, ám nem így történt. A harmadik negyedben állva hagytak bennünket a szolnokiak. Az említett amerikai hármas remekül játszott, ám ehhez az is hozzátartozik, hogy védekezésben továbbra is gyengélkedtünk. Nálunk csak a születésnapos Miller játszott kiemelkedően, s még Alekszandrov 13 pontja dicsérhető. A különbség pedig egyre csak nőtt és a harmadik negyed végére el is dőlt a két pont sorsa (73-51). A záró tíz percben mindkét oldalon több lehetőséget kaptak a cserejátékosok és a végére sikerült 14 pontra csökkentenünk a hátrányunkat (89-75).

A látottak alapján a szolnokiak megérdemelten nyerték meg a találkozót, melyet jobb védekezésüknek és jobb dobóteljesítményüknek köszönhettek. Sajnos a mieink a második negyedtől kezdve sok hibával játszottak, s még a büntetőzés sem ment igazán. Tragédia nem történt, az esélyesebb Szolnoktól idegenben ki lehet kapni. Arra viszont figyelnünk kell, hogy csapatjátékunk javuljon, s ehhez egyénileg is javulni kell játékosaink teljesítményének.

 

Szolnoki Olajbányász KK – Jászberényi KSE 89-75 (28-26, 18-10, 27-15, 16-24)

Szolnoki Olajbányász KK: Smith 7/3, Kovács P. 2, JONES 24/12, Krisztics 4, MORANT 18. Cserék: Tóth N. -, Rudner 5/3, TUCKER 22/18, Csák -, Frank -, Pallai 3, Taiwo 4.

Jászberényi KSE: Staten 13, Mészáros 4, MILLER 25/6, ALEKSZANDROV 13/9, Pantelics 2. Cserék: Brbaklics 9, Peringer 3, Marinkovics 2, Ruják B. 4.

 

 A másik két szombati mérkőzés eredménye:

Alba Fehárvár – Atomerőmű SE 88-85

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 76-82

 

Hajrá JKSE

 

Szántai Tibor