Megkezdtük a felkészülést az új szezonra

Augusztus 13-án, hétfőn megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki szezonra csapatunk. Az első időszakban napi két edzést tart Nikola Lazics, s az idegenlégiósok szeptembertől kapcsolódnak be a munkába.

Hétfőn a három új igazolás, Ruják Bence, Aleksza Brbaklics és Fekete Viktor mellett Kerpel-Fronius Balázs, Cseh György és Czirbus József kezdte meg az edzéseket Nkola Lazics irányításával. Szerdán már Miljan Rakics is ott lesz a többiek között, míg Remon Nelson szeptember elsején érkezik meg, s ő is csatlakozik majd a többiekhez. A tervek szerint a további idegenlégiósok is szeptember elején csatlakozhatnak majd a kerethez.

Nikol Lazics érdeklődésemre elmondta, hogy magas embereket keresnek még, s három idegenlégiós érkezése várható. Lesz olyan, aki próbajátékon vesz részt, s azt követően döntenek majd leigazolásáról. Miközben beszélgettünk, hivatalossá vált, hogy Djordje Pantelic is a mi klubunk játékosa lesz a következő szezonban. A német első osztályból érkezik, s korábban két szezont már eltöltött Magyarországon (Szombathely és Zalaegerszeg). Mindkét idényben nagyon jól játszott, s reméljük nálunk is csapatunk erőssége lesz.

Az első hetekben egyébként napi két edzés szerepel csapatunk programjában. Az egyik erőnléti tréning lesz, míg a másikon a technikán és a taktika csiszolásán lesz a hangsúly. A felkészülés során több lehetősége lesz vezető edzőnknek egyéni foglalkozásokat is tartani a játékosoknak, melyen többek között már az új dobógépet is használhatják.

A tervek szerint két felkészülési tornán már biztosan szerepel majd együttesünk (Miskolcon és Losoncon), s hazai edzőmérkőzéseket is szeretnének lekötni, ahol a szurkolók megismerkedhetnek majd az új fiúkkal már a bajnoki rajt előtt.

A nagy munka tehát elkezdődött. Mi pedig folyamatosan figyelemmel kísérjük a keret és az edzések, valamint majd a felkészülési mérkőzések alakulását, s természetesen időnként hírt adunk leendő ellenfeleinkről is, hogy náluk mi újság.

A felkészülés első időszaka egyébként nem csupán a játékosok számára mozgalmas, hiszen a háttérben a vezetés tovább dolgozik azon, hogy a lehető legjobb idegenlégiósokkal erősítse meg még csapatunkat a 2018/2019-es szezonra.

Szántai Tibor