Ahogy pénteken az elődöntőben, úgy szombaton a fináléban sem adott esélyt NB I/B-s ellenfelének csapatunk, s Miskolcról tornagyőztesként utazhattak haza Kerpel-Froniusék.

A nyíregyháziak pénteki legyőzése után nem a szlovák I. osztályú csapat volt a mieink ellenfele a Szaniszló Sándor Emléktorna döntőjében az ellenfél, mert a házigazda MEAFC meglepetésre legyőzte esélyesebbnek tartott ellenfelét.

Szombaton előbb így a szlovákok és a nyíregyháziak játszottak a harmadik helyért, s küzdelmes mérkőzésen északi szomszédaink kosarasai bizonyultak jobbnak, így ők szerezték meg a harmadik helyet.


A fináléban a mieink úgy kezdtek a házigazdák ellen, ahogy egy nappal korábban a nyíregyháziakkal szemben is tették. Ellentmondást nem tűrő volt csapatunk játéka, amely jelezte, hogy itt csak jászberényi győzelem születhet. Már az első tíz perc végén közel 20 pont volt az előnyünk, amely a kiegyenlítettebb második negyedben kicsit tovább is nőtt. A félidőben már 21 pont volt a különbség a csapatok között, 46-25-re vezettünk.

Nem hozott változást a folytatás sem, a mieink a második félidőben fizikailag is felőrölték ellenfelüket. Az összecsapás vége 50 pontos jászsági siker lett, ami azt is jelzi, hogy csapatunk egyetlen percre sem vette félvállról a találkozót, s végig teljes erőbedobással játszott. Nikola Lazics ezúttal is mind a 11 játékosát pályára tudta küldeni, s közülük tízen is feliratkoztak a pontszerzők közé. Tulajdonképpen érvényesült a papírforma Miskolcon, hiszen a két NB I/B-s csapat ellen a papírformának megfelelően biztosan nyertünk, s szereztük meg a kupagyőzelmet.

Kezdetnek nagyon jó volt ez a két mérkőzés, amely ráhangolta a fiúkat a következő hét végi tornára, ahol Losoncon már sokkal keményebb mérkőzések várnak rájuk. A házigazdák mellett egy osztrák és egy izraeli gárda szerepel ezen a tornán, s itt a mostaninál is jobb játékra lesz szükség, hogy jó eredményt érjünk el. No, de felkészülés erről szól, fokozatosan kell javulni a bajnoki rajtig.

A Szaniszló Sándor Emléktorna kapcsán még egy dolgot mindenképpen érdemes kiemelni: a szervezők, a házigazdák nagyszerű munkát végeztek. A torna szervezetten, az előzetes programnak megfelelően zajlott. Reméljük, hogy mint kupavédők jövőre is meghívást kapunk, s nagyon szívesen visszatérünk majd Miskolcra.

Szaniszló Sándor Emléktorna döntő

JP Auto-JKSE – MEAFC 97-47 (27-9, 19-16, 27-13, 24-9)

A mieink pontszerzői: Nelson 17/6, Coleman 17/3, Rakics 14, Czirbus 14, Kerpel-Fronius 12, Pantelics 8, Cseh 6, Brbaklics 4, Fekete 3/3, Ruják 2

No, és még valami a torna kapcsán. A döntő másnapján, tehát vasárnap ünnepli 26. születésnapját Orlando Coleman, aki próbajátékon van nálunk, s Miskolcon mindkét találkozón jól játszott. Boldog szülinapot és sok közös sikert kívánunk neki!

Szántai Tibor