Megráncigáltuk a bajnok bajuszát

Az alapszakasz 21. fordulójában a bajnoki címvédő, listavezető Falco-VulcanoEnergia KC Szombathely ellen, idegenben lépett pályára csapatunk és alaposan megnehezítettük ellenfelünk dolgát. A találkozót a korona vírus járvány megelőzése érdekében már zárt kapuk mögött játszották, s a bajnokság folytatásában egyelőre nézők nélkül zajlanak majd a bajnoki mérkőzések. Fotó: (mkosz.hu)

A hazaiaknál a válogatott Perl, nálunk Alekszandrov és Mészáros nem léphetet pályára sérülés miatt. A nap során meghozott kormánydöntéshez igazodva a szombathelyiek már zárt kapuk között várták a mieinket. Így meglehetősen szokatlan „hangulatban” kezdődött a találkozó. Ez a mi kosarasainkat zavarta kevésbé és a két új idegenlégiós, Baker és Penn vezetésével alaposan megleptük a sokkal esélyesebb házigazdákat tíz percnyi játék után 13 (!) ponttal vezettünk (25-12). Bár a második negyedre már felpörgött a hazai alakulat, 4 pont előnyünk így is maradt a nagyszünetre, amikor 42-38-ra vezettünk.

A harmadik negyedben egyre inkább átvette a játék irányítását a szombathelyiek, de még mindig „meccsben” voltunk, hiszen 30 percnyi játék után csak 3 pont volt a hazaiak előnye (59-56).. A záró tíz percben sajnos egyre több labdát adtunk el, s ezt a hazaiak rendre kosárral büntették. Ennek ellenére emelt fővel jöhettek le kosarasaink a pályáról, mert a vártnál sokkal szorosabb küzdelemre késztették bajnok ellenfelüket.

A két új amerikai idegenlégiósunk ezúttal is megtette a magáét. Ezúttal Baker volt a mezőny legjobbja 36-os VAL értékkel. Penn teljesítményét csak a 6 eladott labda rontotta. Pantelicstől kellett volna több, mert ő mindössze egy pontot szerzett, öt labdát adott el és lepattanót is csak négyet szerzett. Brbaklics 10 lepattanó szerzése és 6 pontja is megsüvegelendő.

 

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY–JÁSZBERÉNYI KSE 77–67 (12–25, 26–17, 21–14, 18–11)

FALCO: Hooker 6, R. Curry 6, BENKE 11/3, D. Washington 5/3, Reddic 14.

Csere: FILIPOVITY 17/3, VÁRADI 14/6, Lake 4, Bíró O.

Edző: Gasper Okorn

JÁSZBERÉNY: BAKER 26/6, Nelson 8/6, PENN 22/6, Brbaklics 6, Pantelics 1.

Csere: Ruják B., Buzás, Peringer 4.

 Edző: Miljan Csurovics

A találkozót a két szakvezető a következőképpen értékelte (forrás: nemzetisport.hu)

Gasper Okorn: – Nehéz perióduson megyünk keresztül. Keressük a problémák okait – biztos vagyok benne, hogy együtt, csapatként ki fogunk lábalni a hullámvölgyből. Nagyon fontos volt ez a győzelem. Nem volt könnyű húszpontos hátrányból visszajönni a meccsbe, de sikerült.
Miljan Csurovics: – Nehéz volt üres lelátók előtt játszani, nem adtak energiát a szurkolók. Összességében jó meccset játszottunk, úgy harmincöt percig tartottuk a lépést a bajnokság legjobb csapatával, elégedett vagyok a látottakkal, jó érzésekkel utazunk haza.

A forduló további eredményei:

Kaposvári KK – PVSK-VEOLIA 73-86

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia-ZTE KK 85-79

Alba Fehérvár – EGIS Körmend 85-98

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 85-73

OSE Lions – Atomerőmű SE 81-105

KTE-Duna Aszfalt – DEAC 80-86

 

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor