Megyei csapatunk Szentesen aratott 16 pontos győzelmet

Kedden este a Megyei Felnőtt Bajnokság keretein belül Szentesen lépett pályára a Lehel Kosársuli együttese.

A találkozót nagyszerű ritmusban kezdték a mieink, akik remek akciókkal 20 pontos előnyt hoztak össze az első 10 perc után a házigazdákkal szemben (13-33).

A következő negyedben aztán a hazaiak kaptak erőre és faragtak 10 egységet hátrányukból, ezáltal a félidőre 32-42-re zárkóztak fel.

A harmadik felvonás aztán ismét Harkai Hunor alakulatáról szólt, mivel a pompás jászberényi támadás befejezéseknek köszönhetően tovább nőtt a különbség a felek között a befejező szakasz előtt (44-60).

Az utolsó periódusban nagy adok-kapok vette kezdetét, ám egyik gárda sem tudott a másik fölé kerekedni, így végül 66-82 arányú Lehel Kosársuli győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Szentesi KK – Lehel Kosársuli 66-82
(13-33, 19-9, 12-18, 22-22)
Szentes

Lehel Kosársuli: Kovács Á. 21, Szőke S. 19, Mondi R. 18, Kaszás M. 10, Nyíri D. 8, Szabó M. 6, Kövér Á. -, Bogdán B. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést:”Kicsit elbíztuk magunkat, ezért volt az eredményingadozás. Gratulálunk a szentesi csapatnak a derekas küzdésért! Hoztuk a kötelezőt, a jövő héten 2 nehezebb mérkőzés vár ránk az alapszakasz zárásaként.

A mieink ezzel 13. győzelmüket is megszerezték a bajnokságban és amennyiben az utolsó két alapszakaszbeli összecsapásukat is megnyerik, úgy az első vagy a második helyen végezhetnek a tabellán, amely fontos lenne a pályaelőny miatt a play-off küzdelmeiben.

A két hátralévő mérkőzésre Jászberényben kerül sor a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI tornatermében, ahol április 10-én a Szolnoki MÁV SE csapatával mérik össze majd erejüket kosarasaink, míg április 11-én a Ceglédi KE II. együttese ellen vívják meg az utolsó találkozójukat az alapszakaszban.