Megyei Kosaras Évzáró számos jászberényi díjazottal

2018.06.21-én, Szolnokon tartotta a megyei kosárlabda-szövetség évadzáró eseményét, ahol számtalan díjat gyűjtöttek be a Lehel Kosársuli csapatai és sportolói.

A rendezvényen Baráth Géza néhány játékossal képviselte Jászberényt.

Díjazták Kadett csapatunkat, amely legénység a Megyei Kadett U16-os bajnokságban ért el első helyezést, Józsa Miklós edző vezetésével.

Elismerésben részesült az U16-os bajnokság legjobb dobója, valamint legjobb tripladobója a Lehel Kosársuli fiatal kosarasa, Kovács Vilmos, míg az év legsokoldalúbb játékosának csapattársát, Szőke Péter Somát választották meg.

Jutalmazták a Lehel Kosársuli „A”-s gárdáját is a Serdülő U14-es Fiú bajnokságban megszerzett második helyéért.

U12-es együttesünk a Gyermek bajnokságban állhatott fel a dobogó második fokára, a Lehel Kosársuli „A”-s csapata pedig az U10-es Mini pontvadászatban szerzett bronzérmet, mindkét alakulat szintén díjazásban részesült.

A Palánta bajnokság legsokoldalúbb játékosa a jászberényi Holecska Dóra lett, míg a férfi vonalon a legeredményesebb szakosztály címet a Lehel Kosársuli érdemelte ki.

További díjazottak:

– Lehel Kosársuli Felnőtt Megyei csapat (5. helyezés a Megyei Felnőtt Férfi bajnokságban)

– Lehel Kosársuli „B” csapat (6. helyezés a Mini U10-es bajnokságban)

– JKSE Kosársuli Előkészítő csapat (5. helyezés Előkészítő U11-es bajnokságban)

– Jászberény Szent István csapat (6. helyezés a Palánta bajnokságban)

– Lehel Kosársuli „B” csapat (6. helyezés a Serdülő U14-es Fiú bajnokságban)

Az évzáró egyik legjobban várt eseménye a Tiboldi Tibor-díj átadása volt, a díj névadója a múlt század negyvenes éveiben, mint a szolnoki Verseghy gimnázium testnevelő tanára, lerakta a kosárlabda alapjait a megyeszékhelyen. A díjat a tanár úr lánya, Tiboldi Márta színművész adta át Gallai Antalnak, elismerve ezzel az egykori Jászberényi KSE elnök sokéves, a megye kosárlabda sportjáért tett alázatos munkáját.

Forrás: Új Néplap