Január első hétvégéjén már folytatódik is az NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság. Csapatunk szombaton (január 6-án) a sokáig remekül szereplő, de az elmúlt hetekben mélyrepülést végző körmendiek otthonában lép pályára.

Ellenfelünk már szerdán is pályára lépett, amikor a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta Sopronban. A körmendiek a 11. fordulóban mér egyetlen ponttal győzni tudtak Szegeden (79-80), majd hazai pályán kikaptak 3 ponttal az Atomerőműtől (91-94), s jött egy 40 pontos (!) vereség az Alba Fehérvár otthonában. Ezt követte az újabb, szerdai kudarc az utolsó Sopron ellen (85-60-as vereség), amely először nyert hazai pályán ebben a bajnokságban. Ebből az eredménysorból kiderül, hogy valami nincs rendben a körmendiek házatáján az utóbbi időben.

A bb1.hu kosaras hírportálon a soproni találkozót kommentelők idegenlégiósok cseréjéről és edzőbuktatásról is írnak. Az ezer fejű cézár persze mindig jól tájékozott, de csak kevesen lehetnek, akik tudják mi is történt a bajnokságban és a nemzetközi kupában is jól szereplő körmendiekkel az elmúlt hetekben. Hogy ezek az eredmények számunkra jót, vagy rosszat jelentenek-e a szombati találkozón, nehéz lenne megjósolni. Ha folytatódik a házigazdák mélyrepülése, akkor is nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, és nagy bravúr lenne a győzelem. Amennyiben pedig ismét magára talál a körmendi együttes, akkor még nehezebb dolgunk lesz. No, de ha a Sopronnak sikerült, miért ne sikerülne nekünk is.

Nekünk a saját játékunkkal kell foglalkozni, s a lehető legjobb teljesítményt nyújtani Körmenden, hogy legyen esélyünk, mert egy szó, mint száz, ott sok babér még nem termett számunkra. A héten teljes kerettel készültünk a találkozóra. Kisebb sérülések ugyan vannak, de úgy tűnik, hogy mindenki bevethető lesz. A siker kulcs a fegyelmezett csapatjáték lehet, de hiú ábrándokat nem szabad kergetnünk. Akármilyen gondok, bajok vannak is ellenfelünknél, a találkozó egyértelmű esélyesei ők, viszont nekünk nincs igazán veszíteni valónk. A körmendi játékosok minden bizonnyal nem felejtettek el játszani, hiszen remek idegenlégiósok és jó magyar mag áll Potocnik mester rendelkezésére. Nagyon nem lennénk szomorúak, ha ezen a mérkőzésen a soproni teljesítményét nyújtaná ellenfelünk…

A 14. forduló egyébként már pénteken megkezdődik két mérkőzéssel, majd szombaton újabb öt találkozót rendeznek. A párosításokból kiderül, hogy számos érdekes összecsapást rendeznek ezen a két játéknapon.

A 14. forduló párosítása:

január 5. – péntek

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

19.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE

január 6. – szombat

18.00 óra: EGIS Körmend – JP Auto-JKSE

18.00 óra: MAFC – Sopron KC

18.00 óra: Kaposvári KK – Alba Fehérvár

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC

18.00 óra: Szolnok Olaj KK – PVSK-VEOLIA

Szántai Tibor