A kosárlabda jászsági szerelmesei már nagyon várják a híreket kedvenc csapatukról, a Jászberényi KSE-ről. Nos, most kedvező hírekkel szolgálhatunk a kosárlabdabarátoknak, hiszen megvan az edzőnk az új szezonra és alakul csapatunk magyar magja is.

Petőfi Áron, klubunk elnöke örömmel újságolta, hogy megszületett a megegyezés Miljan Csuroviccsal, aki marad Jászberényben, azaz továbbra is az ő irányításával készül majd csapatunk a 2020/2021-es szezonra. Immáron hivatalos az is, hogy két fiatal kosaras, Katona Bence a MAFC-ból és Füzi Róbert Veszprémből teszi át székhelyét Jászberénybe. Az ő igazolásukra azért volt szükség, mert az U-23-as szabályt ebben a szezonban már alkalmazzák, azaz az élvonalbeli bajnokság alapszakaszában a mérkőzések első félidejében legalább egy, 23 évnél fiatalabb magyarnak végig a pályán kell lennie.

Az is eldőlt már, hogy Aleksa Brbaklic és Ruják Bence is aláírta a következő szezonra szóló szerződését klubunkhoz, azaz továbbra is a JKSE mezében pattogtatják a labdát. A magyar mag kialakítása során sikerült klubunknak megegyezni egy korábbi játékosával, Czirbus Józseffel is, aki visszatér hozzánk.

Petőfi Áron azt is elmondta, hogy folynak a tárgyalások idegenlégiósok szerződtetéséről is. Amint aláírásra kerül egy-egy szerződés, akkor arról természetesen tájékoztatni fogjuk majd szurkolóinkat.

Szántai Tibor