Miller nélkül súlyos vereség Pécsen

A sérült Miller nélkül még a szorosabb eredményre sem volt esélyünk a PVSK-VEOLIA otthonában. Fotó: mkosz.hu.

Phillip Miller kisebb sérülés miatt kihagyta a pénteki, Pécs elleni találkozót, így csak három idegenlégióssal utaztunk a Mecsek aljára. A szakvezetés úgy döntött, hogy nem kockáztatja meg a játékát, hiszen azzal veszélyeztették volna, hogy a következő játéknapon, a számunkra nagyon fontos Szeged elleni játékát. Nélküle már minimális esélyünk volt csak egy esetleges újabb sikerre a hullámvölgyből lassan kikerülő pécsiek ellen.

 

Sajnos már az első félidő végére kiderült, hogy a győzelemre semmi esélyünk, mert ellenfelünk minden tekintetben felülmúlt bennünket. A félidei 20 pontos különbség azért is volt elszomorító, mert 20 perc alatt ismét csak 29 pontig jutottunk. Így a második kétszer 10 perc már csak formalitás volt. Ebben az időszakban voltak fellángolásaink, de összességében a Pécs a 30 pontos különbségű győzelmet is megérdemelte. Nálunk az elmúlt hetekben jó formában játszó Brbaklics nyújtott csak átlagon felülit, s ez még a tisztes helytálláshoz s kevés volt.

Ismét nagyon rossz százalékkal dobtunk, a távoli 20 kísérletünkből mindössze 3 ért célba, de a közeli és középtávoli dobások sem mentek túl jól. A 19 büntetőből is kihagytunk 7-et, s így nem lehetett más az eredmény, csak vereség. Az Atomerőmű elleni biztató játék után nagy csalódás ez az eredmény, s egyre inkább úgy tűnik, hogy csak egy cél lebeghet már a szemünk előtt: valahogyan megelőzni a 3 győzelemmel álló Szegedet. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a következő fordulóban, hazai pályán, legyőzzük legnagyobb ellenlábasunkat.

 

Pécsi VSK-VEOLIA – Jászberényi KSE 89-59 (20-15, 29-14, 19-14, 21-16)

PVSK-VEOLIA: Ruják A. 6, Diggs 15/3, Smith 13, Budimir 17/3, Sulovics 12/3. Csere: Bíró 12, Dragasevics 4/3, Popadics -, Csirics 2, Kocsis 4, Horti 4.

Jászberényi KSE: Nelson 13, Mészáros 4, Brbaklics 16/3, Alekszandrov 11/3, Pantelics 6. Csere: Ruják B. -, Buzás 5/3, Peringer 4.

A találkozót követő sajtótájékoztatón az alábbiak szerint értékeltek a szakevezetők ée egy-egy játékos (forrás: mkosz.hu).

Dragan Alekszics, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője:-  A hét folyamán több játékosunk is beteg volt, edzéseket kellett kihagyniuk, ezért tartottam a mai mérkőzéstől. Nagyon örülök, hogy ennek ellenére jól sikerült teljesítenünk, és magabiztosan, közönségszórakoztató játékkal nyertünk. Az külön öröm számomra, hogy a fiatalabb játékosainknak is tudtam játékidőt adni, nagyon jól teljesítettek.

Lo Elhadji Malik, a JKSE vezetőedzője: – Nem volt jó estén ma. Egész héten nagyon komolyan dolgoztunk, úgy gondoltam, hogy felkészültünk, tudtuk, hogy mit akarunk csinálni, de nem csináltuk. Ez a legfájóbb a vereségünkben. A hazafelé út elég hosszú lesz ahhoz, hogy elfeledjük ezt a mérkőzést, és egy kis pihenő után a számunkra sorsdöntő Szeged elleni mérkőzésünkre készüljünk.

Bíró Levente, a PVSK-VEOLIA játékosa: – Megcsináltuk, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, magas iramot tudtunk diktálni négy negyeden keresztül, így kijött a hosszabb padunk. Úgy gondolom, hogy a mai teljesítményünkkel elégedettek lehetünk.

Aleksa Brbaklic, a JKSE játékosa: – Az első negyed egészen jól sikerül, de utána lejtmenetbe kerültünk. Azon kell dolgoznunk a továbbiakban, hogy ezt elkerüljük, és javítani tudjunk a jelenlegi játékunkon.

 

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor