Minden a Pécs mellett szól, de a sportban nincs lehetetlen

A három győzelemig tartó negyeddöntő harmadik mérkőzésének számunkra nem kis tétje van, Ha nyerünk, akkor versenyben maradunk, ha veszítünk, akkor vége a szezonunknak, melyet az 5. helyen fejezünk be.

Ha a bajnoki rajt előtt a pécsieknek és a mieinknek valaki azt állítja, hogy egymás ellen fognak majd játszani a legjobb négy közé jutásért, azt hiszem mi és a baranyaiak is aláírták volna azt. Most viszont, amikor egymásnak feszülnek csapataink, a vesztes csalódott lesz. Pedig ki gondolta volna a bajnoki rajt előtt, hogy a két együttes ilyen messzire jut.

A mi kálváriánk igazán a Magyar Kupa 8-as döntője után kezdődött. Egymás után jöttek a sérülések, s még edzeni sem tudott igazán együtt csapatunk. Ennek ellenére beverekedtük magunkat a felsőházba, s csak az utolsó találkozón dőlt el, hogy nem a miénk lesz a pályaelőny a pécsiekkel szemben. Igaz, akkor már ezer sebből vérzett csapatunk. A pécsiek elleni két negyeddöntőn sajnos nem tudtuk azt a játékot nyújtani, mint korábban teljes csapattal, de azt senki sem állíthatja, hogy játékosaink ne tettek volna meg mindent a sikerért.

Most, a harmadik mérkőzés előtt minden a pécsiek mellett szól. Nagyon jól együtt van a csapatuk, s minden mérkőzésen van egy-két olyan játékosuk, akik extrát nyújtanak. Nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz, de ha csak egy kicsit elhiszik, hogy már a négy között vannak, akkor meglephetjük őket. Nekünk ugyanis már nincs semmi veszíteni valónk pénteken Pécsen. Ezen pedig az sem változtat, hogy Alekszandrov – közel sem teljesen egészséges – ott lesz-e nálunk a pályán vagy nem. Vele vagy nélküle is okozhatunk kellemetlen pillanatokat a pécsi csapatnak, ha elhisszük, hogy nincs még vége a párharcnak. Márpedig miért is hinnénk el. A sportban ugyanis az a legszebb, hogy sokszor bizony semmit sem számít az esélyesség, s elég gyakran születnek meglepetések. Persze az is egy forgatókönyv, hogy a hazaiak érvényesítik a papírformát és kihasználják a hazai pálya előnyét. Ami a legfontosabba: ha így is történik, a mieinknek olyan játékot kell nyújtania, hogy emelt fővel jöhessenek le a pályáról.

Ha tehát sikerül meglepnünk a pécsieket, akkor ők kénytelenek lesznek hétfőn újra ellátogatni hozzánk. Ha viszont nyer Csirke Ferenc csapata, akkor gratulálunk a pécsieknek, s azt kívánjuk, hogy ne álljanak meg itt. Vigyék tovább a kiscsapatok álmát, amelyből mi felébredtünk, de ők még álmodhatnak tovább.

Egy szó, mint száz: mindent bele fiúk! Próbáljuk meg azt, ami ebben a szezonban még nem sikerült: nyerjünk Pécsen!

Negyeddöntők 3. mérkőzés

2019. május 24. – péntek

18.00 óra: EGIS Körmend – Sopron KC

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – JP Auto-JKSE

Mind a négy párban a hazai csapatok vezetnek 2-0-ra a három győzelemig tartó párharcokban.

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor