Minden ellenünk szól Sopronban

Nem kaptak sok pihenőt a 2019-es évet záró, 13. forduló után a csapatok az NB I A-csoportjában, hiszen az új esztendő első hétvégéjén már újra pályára kell lépniük. A mieink Sopronban vendégszerepelnek szombaton este.

A mérkőzés esélyeit latolgatva nem nagyon lehet olyan érvet találni, ami Lo Elhadji Malick fiai mellett szólna. Azaz talán éppen az az egyetlen esélyünk, hogy minden ellenünk szól. Ilyenkor születnek a legnagyobb meglepetések.

Merthogy a soproniak az utóbbi hetekben egyre jobban játszanak. Cseréltek idegenlégióst, érkezett hozzájuk új edző és a csapat rátalált a nyerő útra. Legutóbb hazai pályán az Alba Fehérvárt verték hosszabbításos mérkőzésen. A találkozó érdekessége volt, hogy csak két magyar játékos szerzett pontot a soproniaknál. A többi 79 pontot az öt idegenlégiós szerezte, akik közül négyen – Rivers (20), Carter (21), Thompson (15) és Jogéla (14) is kétszámjegyű pontot termelt. Ebből is az látszik, hogy az új edző, Kostas Flevarakis elsősorban bennük bízhat.

Hogy mi miben bízhatunk? Két nagyon rosszul sikerült mérkőzés után igazán már csak jobb jöhet. A játék minden elemében többet tud csapatunk, mint amit a Zalaegerszeg és az Oroszlány ellen mutatott. Ezt bebizonyítani viszont csak úgy lehet, ha mindenki odateszi magát a pályán és az elsőtől az utolsó pillanatig küzd, harcol a sikerért. Ha így történik és mégis ellenfelünk nyer, akkor gratulálunk, de emelet fejjel jöhetünk le a pályáról. A képlet tehát nagyon egyszerű: harcolni, küzdeni kell minden egyes mérkőzésen, mert a győzelmet soha nem adják könnyen.

A 14. forduló menetrendje:

  1. január 3. – péntek

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE

19.00 óra: Kaposvári KK – DEAC

  1. január 4. – szombat

16.30 óra: Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: Natuetex_SZTE-Szedeák – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: OSE Lions – EGIS Körmend

19.00 óra: Sopron KC – Jászberényi KSE

  1. január 5. – vasárnap

18.00 óra: Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor