Nagy küzdelemben őrizte meg makulátlan mérlegét a JKSE Öregfiúk

A felnőtt férfi megyei kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a szolnoki  SPC együttesét fogadta a veretlenül listavezető JKSE Öregfiúk csapata.

Kiegyenlített első negyed után a második 10 percben  meglépett ellenfelétől a JKSE Öregfiúk csapata a szolnoki SPC elleni, szerdai hazai mérkőzésén. A Bercsényi úti játékcsarnokban lejátszott találkozón úgy tűnt, hogy a az első félidő végére eldőlt a két pont sorsa, hiszen 49-33-ra vezetett a JKSE Öregfiúk csapata. A nagyszünetet követően viszont a szolnokiak feltámadtak és a harmadik negyedet meg is nyerték 11 ponttal, s így teljesen nyílt lett a találkozó a záró tíz perc előtt. Ebben is nagy küzdelem folyt a pályán, a szolnokiak mindent megtettek a fordítás érdekében, de 3 pontot sikerült az előnyből megtartani a JKSE Öregfiúknak (81-78). Ez pedig azt jelenti, hogy az öregfiúk továbbra is veretlenül vezetik a megyei bajnokságot.

JKSE Öregfiúk – SPC 81-78 (22-21, 27-12, 12-23, 20-22)

A JKSE Öregfiúk pontszerzői: Szögi Ádám 23/9, Borszéki Csaba 12/6, Cseh György 11, Treba Kovács János 9/3, Gömöri Zsolt 8/6, Székely Gábor 8, Gulyás Csaba 5/3, Pikó Zoltán 3, Sörés László 2

Józsa Miklós, a JKSE Öregfiúk edzője a következőképpen értékelte a találkozón látottakat: – A szolnoki mérkőzéshez hasonlóan ez a meccs is szorosnak és izgalmasnak ígérkezett, és ezt a helyszínen is megtapasztalhatták a kilátogató nézők. Szoros lett az első negyed, egyik csapat sem tudott jelentős előnyre szert tenni. A második negyedben már kialakult egy tetemes előny a JKSE-nek, aminek tudatában már nyugodtabban szervezhettük a játékot. Ültek a 3-sok is, melyet most is jó százalékban értékesítettük. A harmadik negyed a vendégeké lett, ekkor gyorsindításokkal kapaszkodtak és tették szorossá a mérkőzést. A záró etap igazi kosárcsemege volt, ahol a végletekig izgalmassá vált a mérkőzés. A végén viszont az egyik szülinaposunknak nem remegett meg a keze, és büntetőkkel sikerült megőrizni a veretlenségünket a jól küzdő szolnoki SPC gárdája ellen.