Nagyon erős Pécs érkezik hozzánk

Az NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság hétvégi, 4. fordulójában a PVSK-VEOLIA együttese látogat a Bercsényi úti játékcsarnokba.
Az előző szezonban összesen hét mérkőzést vívtunk a pécsiekkel, hiszen a negyeddöntőben is ők voltak az ellenfeleink. Sajnos a sérülések jelentősen befolyásolták az utolsó három találkozó eredményét, s fejet kellett hajtanunk ellenfelünk előtt. Ezekből az eredményekből már nem lehet kiindulni, amikor a szombati mérkőzés esélyeit latolgatjuk, mert mindkét együttes kerete változott a nyáron.

A mieink nagyon későn álltak össze, ráadásul már az első találkozón megsérült az egyik idegenlégiósunk, LaMarcus Reed, akinek játéka a pécsiek ellen is kérdéses. Csapatunk még nem állt össze teljesen, ez az első három forduló eredményén meg is látszott. Ezzel szemben a pécsiek ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták. Igaz, ők még csak két mérkőzést játszottak, de legutóbb az Alba Fehérvár elleni rangadón is meggyőző játékot mutattak.

Csiricset, Budimirt, Hortit, Pongót, Rujákot jól ismerjük, s minden bizonnyal az amerikai idegenlégiósok is jó minőséget képviselnek. Utóbbiak közül Diggs az Alba Fehérvár ellen 37 pontig jutott és a forduló MVP-je lett. Egységes, nagyon erős csapat a Pécs, jelen állapotunkban bravúrnak számítana, ha le tudnánk őket győzni. Miért is ne, hiszen azért nálunk is vannak rutinos játékosok, s reméljük, hogy tovább javul a csapatjátékunk is.

A PVSK-VEOLIA számít tehát a találkozó esélyesének, ám szurkolóink segítségével meglephetjük a baranyaiakat.

A 4. forduló menetrendje:
Október 18. – péntek
18.00 óra: Alba Fehérvár – Naturtex_SZTE-Szedeák
18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – DEAC
18.00 óra: Atomerőmű SE – EGIS Körmend
Október 19. – szombat
18.00 óra: Jászberényi KSE – PVSK-VEOLIA
18.00 óra: OSE Lions – Kaposvári KK
18.00 óra: Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK

A Kecskemét – Falco mérkőzést későbbi időpontban rendezik.

Hajrá JKSE!


Szántai Tibor