Nelson és Brbaklics is bevethető Kaposváron

Az NB I/A csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 10. fordulóját négy nap alatt abszolválják a csapatok. A mieink a forduló záró összecsapásán, vasárnap Kaposváron lépnek pályára.

A 10. forduló csütörtökön két mérkőzéssel kezdődött és egy vasárnapi találkozóval zárul. Ezen a záró összecsapáson lép majd pályára a mi csapatunk a kaposváriak ellen idegenben. A házigazdák eddigi mérlege 4 győzelem és öt vereség. Hazai négy találkozójukból kettőt nyertek és kettőt veszítettek Dramicsanyinék. Egykori játékosunk, aki immár az ellenfelet erősíti majd sok problémát okozhat nekünk, hiszen ha jó formában van, akkor a triplák sem jelentek megoldhatatlan problémát számára. Persze rajta kívül is van a kaposváriaknak olyan játékosa, akire komoly figyelmet kell fordítanunk. Davis, Norfleet, Ponjavics és Hendlein Roland semlegesítése sem lesz egyszerű a mieink számára.

 

Igaz, persze, hogy nekünk leginkább saját magunkkal kell foglalkoznunk. LaMarcus Reed és Marko Marinkovics már nincs és nem is lesz, míg Aleksa Brabaklics felépült és megérkezett régi-új irányítónk, Remon Nelson is. Számunkra nem jött rosszul a bajnoki szünet, mert így több lehetősége volt a gyakorlásra csapatunknak, s meg is tették ezt. Lo Elhadji Malick kemény munkára fogta fiait, s reméljük ez kamatozik majd Kaposváron. Ott, ahol újfent nem mi leszünk az esélyesek, de okozhatunk akár meglepetést is.

 

A 10. fordulóból két mérkőzést csütörtökön már megrendeztek:

KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC 90-80

PVSK-VEOLIA – Atomerőmű SE 78-103

 

Pénteki mérkőzés:

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olajbányász

 

Szombati mérkőzések:

18.00 óra: OSE Lions – Alba Fehérvár

19.00 óra: DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

19.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – EGIS Körmend

 

Vasárnapi mérkőzés:

18.00 óra: Kaposvári KK – JKSE

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor