Nem bírtunk a címvédővel!

 

A NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában csapatunk a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát fogadta a Bercsényi úti Sportcsarnokban.   

Ahogy azt várni lehetett, az eddig 100%-os listavezető magabiztosan, végig kontrollálva a mérkőzést, megérdemelten aratott győzelmet, a sérültektől, hiányzóktól megtizedelt együttesünk felett.

Jászberényi KSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 81-108 (20-33, 16-26, 21-26, 24-23) Bajnokság, 14. forduló Jászberény, 
Bercsényi tornacsarnok V.: Tóth C., Goda L., Lengyel Á.   

JKSE: Donaldson 25/15, Katona 10/6, Brbaklics 14/6, Füzi 10/3, Filipovics 13. Cserék: Kaszás 6, Kovács A. -, Tóth. -, Kovács V. 3/3, Szalkai -. 

Falco: Váradi 10, Doktor 4, Milosevics 7/6, Bruinsma 18, Searcy 14. Cserék: Anderson 3/3, Perl 9/3, Kovács 17/6, Dancsecs 3/3, Lake 23.   

Dancsecs András: - Nagyon hosszú volt a zaragozai utazás, mindenképpen szerettük volna ezt a meccset is megnyerni. Gratulálok a Jászberénynek, mert végig küzdöttek, megtiszteltek minket, hogy nem adták fel a meccset és szerintem mi is ugyanígy álltunk a mérkőzéshez. Most a hétvégén lesz egy kisebb pihenőnk szombaton és utána készülünk a következő BL mérkőzése.   

Gaspern Okorn: - Elégedett vagyok, gratulálok a csapatomnak. Felakartuk osztani a perceket, és minél hamarabb eldönteni a mérkőzést. Már az első próbáltuk kontrollálni a mérkőzést. Ezt követően az szerettük volna, hogy senki ne sérüljön meg. Mondhatjuk, hogy minden rendben volt ezzel a tervvel, a percekkel és mindennel. Remélem, hogy Anderson könnyebben sérült, az első információim szerint, valószínűleg minden rendben lesz. Szeretnék jobb napokat kívánni a hazai csapatnak a jövőbeli David Hill aukción ebben a nehéz időszakban, hogy létrehozzuk a normális csapatot. Tudjuk, hogy  nehéz időket élnek meg, és nagyon remélem, hogy a lehető leghamarabb jobb lesz a helyzetük.   

Füzi Róbert: - Így van. Szerintem ez a huszonpár pontos vereség egy ilyen csapat ellen egyáltalán nem rossz eredmény. Természetesen nagy megtiszteltetés volt ilyen játékosok ellen játszani. Jól éreztem magam a pályán, dolgozunk tovább, hogy kijöjjünk ebből a nehéz helyzetből.   


Lo Elhadji Malick: - Ezen a mérkőzésen egy tervünk volt, hogy  sérülésmentesen megússzuk, mert utolsó 2 meccsen  volt egy-egy sérülésünk , most el lehet mondani, hogy a sérülésmentesen megúsztuk. Ez volt a legfontosabb. Részünkről annyi pozitív van, hogy reméljük ez az utolsó meccs, hogy ilyen kevesen tudjuk vállalni a játékot. Reméljük, hogy Stefánnak egyre jobb a lába, ma is vállalt pár percet,  Rujáknak még sok idő van hátra. De holnap jön egy játékosunk, jövőhéten jön még egy. Reméljük, hogy minél hamarabb, minél korábban összeáll a csapat, aztán még  dolgozunk tovább, hogy valamennyire előre tudjunk menni, innen már csak előre visz az út. - Ez egy olyan meccs volt, hogy a Falco nagyon elégedett, mert megnyerte a meccset, sok energiát nem fektettek bele. Mi elégedett vagyunk, hogy nem sok ponttal kaptunk ki és senki nem sérült meg. Mondhatjuk szerintem, hogy mind a két csapat elmondhatja, hogy elégedett.   

Folytatás szerdán, a Sopron KC ellen hazai pályán!

Hajrá Jászberény!