Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 18. fordulójában, szombaton, a PVSK-VEOLIA csapatát fogadjuk. A Bercsényi úti játékcsarnokban csak egy célunk lehet: visszavágni az őszi vereségért.

Lassan az alapszakasz hajrájához érkeznek a csapatok. A 18. forduló csütörtökön Debrecenben kezdődik, s pénteken két, majd szombaton három mérkőzéssel folytatódik. A pénteki Zalaegerszeg – Falco találkozót az M! Sport is műsorára tűzte, így azt 18 órától az egész országban figyelemmel kísérhetik a kosárlabda szerelmesei. A mieink szombaton a Bercsényi úti játékcsarnokban a pécsieket fogadják. Jó esélyünk van a győzelemre, de vélhetően a vendégek nem adják majd olcsón a bőrüket, azaz jó mérkőzésre van kilátás.

Csapatunk kitűnő alapszakaszbeli szereplése okán a PVSK-VEOLIA együttese ellen hazai pályán egyértelműen mi számítunk esélyesnek, annak ellenére, hogy az ősszel idegenben kikaptunk a pécsiektől. Az volt az a találkozó, amikor Nelson már nem lehetett ott a pályán sérülése miatt, Pitts pedig még nem állt Nikola Lazics rendelkezésére. Ezt pedig a pécsiek remekül kihasználták és 79-55-re vertek meg bennünket. Az idei szezonban ez volt a legnagyobb különbséggel elveszített mérkőzésünk. Azaz, már csak ezért is vissza kellene vágnunk a Csirke Ferenc vezette PVSK-VEOLIA-nak. A pécsieknél ezen a mérkőzésen Taylor (14 pont), Budimir (13 pont) mellett az ex-jászberényi – már válogatott – Horti Bálint (16 pont) volt a legeredményesebb. Nálunk Coleman 15, Rakics 13 pontig jutott. Ellenfelünknél a már említett három játékos mellett Csiricsre, Wright-ra és Antoni Csanádra is figyelni kell majd kosarasainknak.

Ahogy a mieink, úgy a vendégek is győzelemmel hangoltak az egymás elleni jászberényi találkozóra. Csirke Ferenc fiai a Kecskemétet verték 85-78-ra. A pécsiek a záró tíz perc előtt még hátrányban voltak, s végül izgalmas végjátékban szerezték meg a két bajnoki pontot a KTE-Duna Aszfalt ellen. Nem lesz tehát könnyű mérkőzés még akkor sem, ha azt is tudjuk, hogy a hazai pályán nagyon erős (7 győzelem, 1 vereség) pécsiek idegenben csak kétszer nyertek és hétszer szenvedtek vereséget. A legutóbbi öt fordulóban 2 győzelem és 3 vereség az ellenfelünk mérlege, míg mi mind az 5 mérkőzésünket megnyertük, s így most miénk  a leghosszabb győzelmi sorozat az NB I A-csoportjában.

Az elmúlt három szezonban nem sok sikerélmény jutott számunkra a pécsiek ellen. Az egymás elleni hat alapszakaszbeli találkozóból ötöt a PVSK-VEOLIA nyert. Háromból csak egy hazai találkozónkat nyertük meg a pécsiek ellen, de ez éppen a tavalyi szezonban volt.

2015/2016

PVSK-VEOLIA – JP Auto-JKSE 94-73

JP Auto-JKSE – PVSK-VEOLIA 87-91

2016/2017

PVSK-VEOLIA – JP Auto-JKSE 80-76

JP Auto-JKSE – PVSK-VEOLIA 83-87

2017/2018

PVSK-VEOLIA – JP Auto-JKSE 87-78

JP Auto-JKSE – PVSK-VEOLIA 81-72

Lehetne erre a mostani találkozóra akár azt is mondani, hogy a mieink számára kötelező hazai pályán a győzelem a Pécs ellen, ám annyira kiegyenlített a mezőny az idei szezonban, hogy igazán senki ellen nem lehet biztosra menni. Amennyiben viszont csapatunk ugyanolyan elszántsággal és elánnal játszik, ahogy azt tette az elmúlt hetekben, akkor meglehet a 13. sikerünk. Erre azért is nagy szükség lenne, mert az alapszakasz hátralévő részében már csak további két hazai mérkőzésünk lesz. Nem kérdés, hogy szükség lesz szurkolóink támogatására is az újabb siker eléréséhez. Drukkereink különösen hazai pályán nagy segítséget jelentenek a fiúknak, akik mindezt jó játékkal és újabb győzelemmel szeretnék meghálálni. Reméljük, így lesz!

A 18. forduló menetrendje:

2019. január 31. – csütörtök

18.00 óra: DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák

2019. február 1. – péntek

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – EGIS Körmend

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (az M4 Sport élőben közvetíti)

2019. február 2. – szombat

18.00 óra: Kaposvári KK – Sopron KC

18.00 óra: Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK

18.00 óra: JP Auto-JKSE – PVSK-VEOLIA

18.30 óra: SERCO-TF-BP – Alba Fehérvár

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor