Nem verhetetlen a Kecskemét hazai pályán sem

A válogatott mérkőzések miatti, egy hónapos szünet előtt pénteken a KTE-Duna Aszfalt együttesének vendége lesz csapatunk a bajokság 19. fordulójában.

Míg a kecskemétiek a 8 közé jutásért vannak nagy harcban több együttessel is, addig a mieink szeretnének minél jobban felzárkózni az előttük állókhoz. Elsődleges célunk a szegediek megelőzése lehet, s azután lehet a többiek után eredni. A legutóbbi öt fordulóban mi és a kecskemétiek is egy győzelmet arattak, s négy vereséget könyvelhettek el. A 18. fordulóban nyert mindkét gárda, a mieink a nagy vetélytárs Szeged ellen hazai pályán, míg a kecskemétiek Székesfehérváron, az Alba Fehérvár ellen. Azaz, jó előjelekkel várhatja  mindkét együttes az egymás elleni találkozót.

Az alapszakasz első felében, ősszel Jászberényben nagyon fájó vereséget szenvedtünk a kecskemétiektől. Tudtuk, hogy kikre kell különösen figyelni, de a Wittmann-Deraszimovics-Karahodzics triót nem tudtuk hatástalanítani. A pénteki mérkőzésen is döntő lehet, hogy őket mennyire hagyjuk játszani. Ők hárman a kecskeméti csapat motorjai, s ha legalább egyiküket ki tudjuk kapcsolni a játékból, akkor nyert ügyünk lehet. Sajnos az ősszel sokat hibáztunk a kecskemétiek elleni hazai mérkőzésen és ennek lett az eredménye a 85-78-as vendég siker. Az őszi csapatból nálunk már Staten és Reed már nincs, de van egy sérüléséből felépült Nelsonunk. A kecskemétiek alapcsata ugyanaz maradt.

Nyolc fordulóval az alapszakasz vége előtt a kecskemétiek jelenleg a 10. helyen állnak, egy győzelemnyire a 8. helyezettől. Viszont arra is figyelniük kell, hogy mögöttük a kaposváriak és a soproniak is csak eggyel többször szenvedtek vereséget. Tehát a KTE-Duna Aszfalt lecsúszhat még az alsóházba, de a felsőháztól is csak két győzelemnyire van. Ami számunkra mindenképpen reményt adhat: egyrészt Csurovics mester keze munkája egyre inkább látszik a csapaton, másrészt a kecskemétiek nyolc hazai mérkőzésükből már hármat elveszítettek. Azaz nem sebezhetetlenek akkor sem, ha a Messzi István Sportcsarnokban fogadják ellenfeleiket. Persze az nem vitatható, hogy a találkozó esélyes a hazai gárda, ám mi bízunk a meglepetésben. No, és még valami. Az év azon szakaszában járunk, amikor az influenza is beleszólhat a csapatok összeállításába. Egy-egy kulcsjátékos betegsége, vagy sérülése ugyanis alapjaiban boríthatja a papírformát.

 

A 19. forduló menetrendje

február 7. – péntek

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Jászberényi KSE

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – EGIS Körmend

18.00 óra: Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász

február 8. – szombat

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC – Alba Fehérvár

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE

18.00 óra: OSE-Lions – Sopron KC

18.00 óra: DEAC – PVSK-VEOLIA

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor