Forrás: Kosársport Mkosz facebook

A kezdo5.hu kosaras hírportál összeállította az alapszakasz álomcsapatát és még két kezdő ötöst, s a bajnokság első felének edzőjét is megválasztották. Nem kis örömünkre, Nikola Lazics lett az álomcsapat mestere, melyben helyet kapott Damier Pitts is. A harmadik ötös centere pedig Djordje Pantelics lett, s ennek a csapatnak a tagja lett a sérült Orlando Coleman is.

A kezdo5.hu kosaras hírportál az alapszakasz befejezését követően összeállította a 26 forduló utáni álomcsapatot, melybe irányítónk, Damier Pitts is bekerült.

Az alapszakasz álomcsapata a kezdo5.hu-n:

Damier Erik Pitts – JP Auto – JKSE

Kameron Taylor – Pécsi VSK-VEOLIA (MVP)

Vojvoda Dávid – Szolnoki Olaj KK

Milos Boriszov – DEAC

Wesley Gordon – Sopron KC

Az alapszakasz edzője

Nikola Lazics – JP Auto –JKSE

A kezdo5.hu az alábbiakkal támasztotta alá döntését Nikola Lazics és Damier Pitts esetében:

„A Jászberény volt az alapszakasz meglepetéscsapata, így nem akkora szenzáció, hogy egy játékos mellett a 26 forduló legjobb edzője is a Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttestől kerül ki. Nikola Lazics kitűnően választott légiósokat ebben az idényben, nagyszerűen összerakta a csapatot, amely továbbra sem tartozik a legmélyebb gárdák közé, így is szállítja azonban az eredményeket. Sokan a berényi együttes középházi szereplésére sem tettek volna egy lyukas garast sem, arra viszont valószínűleg senki nem fogadott, hogy három fordulóval az alapszakasz vége előtt már biztos felsőházas lesz a Berény – márpedig ez történt.

Lazics irányítója, Damier Erik Pitts ugyan “csak” a 13. helyen áll a VAL-listán, de ő a pontkirály kerek 20-as átlaggal, harmadik a gólpasszoknál (5.9), és az egész mezőny egyik leginkább “clutch” játékosa, döntő fontosságú helyzetekben rendre nagyszerű megoldásokkal rukkol elő – nincs jobb bizonyíték erre az utolsó fordulóban a Szolnok alapszakasz elsőségét elsüllyesztő dudaszós hármasa (még ha összességében nem is ez volt a legjobb meccse). Lazics jó munkája mellett nagyon kell a JKSE-nek, hogy legyen egy általában extrát nyújtó játékosa, ami leginkább Pitts volt az alapszakasz során.”

A kosaras honlap még két kezdő ötöst állított össze és a harmadik ötös tagja lett centerünk, Djordje Pantelics is, valamint a jelenleg sérüléssel bajlódó Orlando Coleman is.

A kezdo5.hu 3. ötöse:

Emmanuel Ubilla – Kaposvári KK

Xavier Thames – Egis Körmend

Orlando Coleman – JP Auto – JKSE

Evan Bruinsma – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Djordje Pantelics – JP Auto – JKSE

A kezdo5.hu indoklása két játékosunk esetében:

„A harmadik ötösbe bekerült két jászberényi. Egyrészt Djordje Pantelics, aki korát meghazudtolva oktat továbbra is: egészen elképesztő rutinja van, amit ki is használ mindkét palánk alatt – sebességbeli hiányát kiváló helyezkedéssel pótolja, elöl pedig nemcsak pontokkal, hanem főleg elzárásokkal segíti csapatát, kiváló hatékonysággal. Orlando Coleman kitűnő atletikus adottságokkal rendelkezik, így hármas posztról is leszedett meccsenként 6.76 pattanót – 17.29-es pontátlaga mellett ez is nagyon kellett az év meglepetéscsapatának ahhoz, hogy az év meglepetéscsapata legyen.”

Való igaz, elképesztő szezonunk van, amelyre nem hiszem, hogy az indulásnál sokan fogadtak volna. Edzőnk és három játékosunk elismerése egyben a csapat elismerése is, mert hiába lettek volna  a kiemelkedő egyéni teljesítmények, he nem lett volna jó csapatmunka. Nálunk ugyanis egyértelműen ez a siker titka. Mindenki tudja a dolgát, s teszi is azt. Sajnos a sérülések bennünket sem kerültek el, de bevethető játékosaink még nagyobb ambícióval próbálják pótolni sérült társaikat. Reméljük, hogy ez így lesz a szezon hátralévő részében is, amely számunkra már óriási ajándék.

Nikola Lazicsnak, Damier Pittsnek, Djordje Pantelicsnek, Orlando Colemannak gratulálunk ezen elismeréshez és rajtuk keresztül csapatunk valamennyi tagjának köszönjük az idei szezont, s izgatottan várjuk a folytatást, amely számunkra már semmiképpen nem alakulhat rosszul.

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor