Nikola Lazics összességében elégedett

Többször leírtuk már: nem volt könnyű szezonja felnőtt csapatunknak a 2017/2018-as bajnoki szezonban, melyet végül a 12. helyen zártunk. A gyenge bajnoki rajtot követően az alapszakasz első felének végén két fontos győzelmet arattunk, majd a folytatásban már sokkal jobban teljesített csapatunk.

A felső- és a középső házban még az utolsó forduló hátra van, ám a mieink már befejezték a bajnoki szezont. A 12. helyezés egyenesági bennmaradást jelentett, s ezzel alapvető célunkat teljesítettük. Volt a bajnokságnak olyan szakasza, amikor nagyon sötéten láthattuk a jövőt – 1 győzelem 10 vereség 11 forduló után -, s volt olyan is, amikor akár a középházba jutás sem tűnt elérhetetlennek.

A szezon befejeztével természetesen kíváncsiak voltunk, hogy csapatunk vezetőedzője, Nikola Lazics hogyan értékeli a bajnoki évet.

– Nagyon nehéz, mozgalmas szezont zártunk Debrecenben. Nehezen és sokára állt össze az a keret, amivel a bajnokságot kezdtük. Menet közben az is kiderült, hogy kénytelenek vagyunk két idegenlégiós cserélni, miközben Czirbus Józsi megsérült és hosszú időre kiesett. Szerencsére Nelson és Wallace érkezésével stabilizáltuk a játékunkat, s decemberben az alapszakasz első felének utolsó két mérkőzését, a MAFC és a Sopron ellen megnyertük. Ez nagyon fontos volt számunkra, s jó alapot adott a folytatásra. Az alapszakasz második felében már csapatként teljesítettünk jól, s még arra is volt egy kis esélyünk, hogy a középházba kerüljünk. Jó mérkőzést játszottunk és nyertünk Kecskeméten, majd idehaza kikaptunk a Szegedtől. Ezt követte a legnagyobb bravúr, a bajnok Alba Fehérvár legyőzése hazai pályán. Sajnos kikaptunk a MAFC-tól és a Soprontól, majd nyertünk Pakson. Szóval meglehetősen érdekes eredményeket értünk el. Okoztunk kellemes meglepetést és szenvedtünk vereséget olyan helyen, ahol nyernünk kellett volna. Ez egyébként más csapatoknak is egy ilyen bajnokság volt. Meglehetősen kiegyenlített volt a mezőny, s különösen hazai pályán szinte bárki tudott meglepetést okozni – kezdte értékelését Nikola Lazics.

– A szurkolók persze leginkább a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján ítélték meg az én és a játékosok munkáját is. Azt viszont nem láthatták, hogy mi van a meccsek mögött, hogyan tudtunk azokra felkészülni. Mivel keretünk igen szűkös volt, ezért egy-két játékos kiesése (sérülés miatt) is komoly gondot okozott. Nem tudtunk úgy gyakorolni, ahogy szerettem volna. Ugyanakkor nagyon nehéz helyzetben voltam akkor is, amikor a rotációt alkalmaznom kellett a mérkőzéseken. Egyrészt nagyon kellett az eredmény, másrészt jobb lett volna, ha többen többet játszanak. Tudom, hogy ez a kérdés sokat foglalkoztatta a szurkolókat is. Róluk és az egyesület vezetéséről csak az elismerés hangján tudok szólni. A drukkerek végig velünk voltak, s nagyon sokszor segítették át a csapatot a nehéz helyzeteken. A klub vezetői sem kapkodtak akkor sem, amikor egy győzelmünk és 10 vereségünk volt. Bíztak abban, hogy együtt eredményesebbek tudunk lenni a folytatásban, s ez így is történt. Játékosaim hozzáállására sem panaszkodhattam, bár nagyon ingadozó volt legtöbbjük formája. Egy-egy kiemelkedő teljesítmény után jött egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés – mondta Nikola Lazics, aki a korábban említett nehézségek ismeretében elégedett volt csapata teljesítményével. Külön kiemelte, hogy a rossz bajnoki rajt után már három fordulóval a rájátszás zárása előtt bebiztosították bennmaradásukat, azaz a következő szezonban is NB I A-csoportos csapata lesz Jászberénynek.

Nikola Lazics érdeklődésemre elmondta, edzői pályájának eddigi legnehezebb éve volt a jászberényi. Jól érezte magát a városban, a klubnál. A jövővel kapcsolatban még nem árult el csak annyit, hogy már egyezetetett Gulyás Csaba elnökkel, s ez a megbeszélés még nem zárult le. Rövid időre hazalátogat, majd a jövő héten ismét itt lesz, mert szeretné figyelemmel kísérni a play off történéseit, s nem titok, egyeztet még a JKSE elnökével.

Szántai Tibor