Nincs megállás, a 8. fordulóban a Sopront fogadjuk

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban a 8. forduló. A mieink ismét hazai pályán szerepelnek, ugyanis szombaton a Sopron KC együttesét fogadjuk.

A négyes hazai sorozat harmadik felvonása következik szombaton (november 17-én) este, amikor a Sopron KC együttesét fogadjuk a Bercsényi úti játékcsarnokban. A nagymúltú soproni egyesület csapata az előző szezonban nagyon gyengén szerepelt, s csak a play outon tudta biztosítani bennmaradását. A 2018/2019-es bajnoki évre viszont sikerült rendezni a sorokat Sopronban, s a Sabáli-csapat hazai pályán és idegenben is kemény ellenfele mindenkinek.

A soproniak az előző szezonban tragikusan szerepeltek, s a nyáron alaposan megerősítették csapatukat. Ennek eredményeként 7 forduló után 4 győzelemmel és 3 vereséggel jelenleg az 5. helyen állnak. Ami érdekes, eddig csak hazai pályán tudtak győzni (ASE, Falco, Kaposvár és Szolnok), igaz ott veretlenek is. Idegenben mindhárom korábbi mérkőzésüket elveszítették (Körmend, Pécs, Kecskemét). Különösen a bajnoki címvédő Szolnok elleni sikere értékes a Sabáli-csapatnak, amely szeretné már első idegenbeli győzelmét is megszerezni.

Legutóbb hazai pályán játszott a Sopron és az Atomerőmű SE ellen 77-67-re győztek Supoláék. Kilenc játékost szerepletetett ezen a találkozón Sabáli Balázs, s valamennyien szereztek pontot. Négyen is tíz pont fölé jutottak (Warner 15, Lemar 14, Wiggins 13 és Gordon 12 pont. Összességében pedig a legjobb teljesítményt Wiggins nyújtotta, aki 23 VAL-ig jutott. A soproniaknál öt idegenlégiós szerepel, s mellettük Supola Zoltán, Dénes Gábor, Takács Norbert és Molnár Marcell kap rendszeresen játéklehetőséget,

Az utóbbi három évben hat alapszakaszbeli és két alsóházi rájátszásos mérkőzése volt egymás ellen a két együttesnek.

2015/2016
JKSE – Sopron 79-100
Sopron – JKSE 87-71

2016/2017
JKSE – Sopron 66-84
Sopron – JKSE 99-62

2017/2018
Alapszakasz
JKSE – Sopron 108-92
Sopron – JKSE 99-62

Alsóházi rájátszás
JKSE – Sopron 90-83
Sopron – JKSE 77-91

Elég a tabellára pillantani, s azonnal kiderül, hogy mindkét együttes számára nagyon fontos mérkőzés lesz a szombati. A mieink győzelem esetén utolérik a soproniakat, s ehhez legalább a kecskemétiek ellen nyújtott teljesítményre lesz szükség. Fegyelmezett csapatjáték, s egy-két vagy több kiemelkedő egyéni teljesítmény lehet a siker titka, azaz nincs új a nap alatt. Az látszik, hogy új irányítónk, Damien Pitts egyre inkább beépül csapatunkba, s ráadásul nagyon ponterősen is játszik.

Remélhetőleg szombaton este ismét megtelnek a sorok a Bercsényi úti játékcsarnokban, s akkor remek hangulatban kezdődhet majd a játék. A hangulat fokozásáról pedig kosarasaink gondoskodhatnak, akik eddigi hazai mérkőzéseiken rendre nagyszerű játékkal örvendeztették meg szurkolóinkat, s még akkor is tapsot érdemeltek, amikor a Körmendtől, illetve az Alba Fehérvártól minimális különbségű vereséget szenvedtek.

A 8. forduló programja:
2018. november 16. – péntek
18.00 óra: Zalakerámia-ZTE KK – Atomerőmű SE
18.00 óra: DEAC – Kaposvári KK

2018. november 17. – szombat
16.00 óra: SERCO-TF-Bp – KTE-Duna Aszfalt
18.00 óra: EGIS Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák
18.00 óra: JP Auto-JKSE – Sopron KC
18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA

2018. november 18. – vasárnap
17.00 óra: Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj KK

Szántai Tibor