Nincs megállás még két forduló lesz idén

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Igazi év végi hajrát rendeznek az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdacsapatok számára, hiszen december 27-én és 30-án is lesz egy-egy forduló. Mi csütörtökön Szolnokon lépünk pályára, majd vasárnap a kaposváriakat fogadjuk. 

A két ünnep között sem pihennek az NB I A-csoportjában szereplő felnőtt férfi kosárlabdacsapatok. December utolsó napjaiban két forduló mérkőzéseit is megrendezik, s ezzel zárul az alapszakasz idei évre szóló fele, s kiderül melyik nyolc csapat szerepelhet majd a Magyar Kupa 8-as döntőjében.

A csütörtöki 12. fordulóban egy mérkőzéssel kevesebbet játszanak, mert a Pécs – Zalaegerszeg találkozót (a vendégek sikerével zárult) már korábban megrendezték.

A 12. forduló programja:

december 27. – csütörtök

18.00 óra: DEAC – Alba Fehérvár

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – JP Auto-JKSE

18.00 óra: EGIS Körmend – Atomerőmű SE

18.00 óra: Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Sopron KC

19.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – SERCO-TF-BP

A párosításokból adódóan már ennek a fordulónak a zárása után tisztulhat a kép. hogy mely csapatok bízhatnak még az alapszakasz felénél az első nyolc hely egyikére, amely Magyar Kupa részvételt jelent. Mivel az Alba Fehérvár és a DEAC egymás ellen játszik, így a vesztes esélyei elszállnak, míg a győztes tovább bizakodhat. A Kecskemétnek Kaposváron kellene győzni, hogy esélye maradjon az MK szereplésre.

Vasárnap, december 30-án zárul az alapszakasz első fele a 13. fordulóval. Ezen a napon minden csapat pályára lép. A mieink a Kaposvár csapatát fogadják a Bercsényi játékcsarnokban, de senki ne gondolja, hogy az eddig gyengébb szezont futó somogyiak ellen könnyű mérkőzésre számíthatunk.

A 13. forduló párosítása:

december 30. – vasárnap

17.00 óra: DEAC – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – EGIS Körmend

18.00 óra: JP Auto-JKSE – Kaposvári KK

18.00 óra: Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt

18.00 óra: Sopron KC – Alba Fehérvár

18.30 óra: SERCO-TF-BP – Szolnoki Olaj KK

A két forduló párosításának mérkőzései olyan kedvező eredményt is hozhatnak a mienk számára, hogy az utolsó két mérkőzés eredményétől függetlenül is az első 8-ban végezhetünk az alapszakasz felénél. Szolnokon, a bajnok ellen nincs veszíteni valónk, nyugodtan játszhatunk, a kaposváriak ellen viszont nagyon jó eséllyel szállunk harcba a győzelemért. Nemcsak bebiztosíthatnánk helyünket a tabella első felében, de győzelemmel búcsúzhatnánk a 2018-as esztendőtől. Végre egy olyan félévet zárhatnánk, amely nagyon sok örömet okozott a kosárlabdázás jászberényi, jászsági híveinek. Olyat, amilyet már nagyon vártunk.

Legyünk minél többen december 30-án a Bercsényi úti játékcsarnokban, s szurkoljuk ki csapatunk győzelmét a Kaposvár ellen!

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor