Szerdán még Zalaegerszegen volt jelenése csapatunknak, s szombaton már következik az újabb forduló az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban. Fiaink a Pécs együttesét fogadják, amely szerdán nem lépett pályára, azaz pihenten érkezik hozzánk.

Két nappal a pécsiek ellen találkozó előtt még nem tudja Nikola Lazics, hogy kit küldhet pályára. Szerdán a beteg Cseh és Molnár nem állt rendelkezésére és Wallace is kisebb sérüléssel vállalta a játékot. Ez pedig alapjaiban határozhatja meg a pécsiek elleni mérkőzés kimenetét, hiszen hat játékossal nagyon nehéz dolgunk lenne a baranyaiak ellen.

Szombati ellenfelünknek szinte mindegy, hogy otthon vagy idegenben lép pályára. Hazai mutatójuk 4 győzelem és 4 vereség, míg idegenben 4 győzelem és öt vereség a mérlegük. Vendégként győztek Kaposváron, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden. Az Atomerőmű, a Körmend, a Szolnok, a DEAC és a MAFC ellen viszont vereséget szenvedtek. A műegyetemisták 30 ponttal verték a pécsieket (95-65). Csirke Ferenc csapata a legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt nyert meg és hármat elveszített. Ellenfelünk szerdára kisorsolt mérkőzése az Alba Fehérvár nemzetközi kupakötelezettsége miatt elmaradt, így a pécsiek pihenten érkeznek majd hozzánk. A legutóbbi mérkőzésükön, az Atomerőmű ellen, hazai pályán kétpontos vereséget szenvedtek (84-86), s vélhetően nálunk szeretnének javítani. A paksiak ellen Durham volt a legeredményesebb pécsi játékos, aki 27 pontot szerzett. Rajta kívül a mieinknek nagyon figyelni kell majd Dukicsra, Budimirra és Supolra is.

Ősszel a pécsiek hazai pályán megnyerték ellenünk az első három negyedet, s a záró tíz percben már csak közelebb tudtunk hozzájuk kerülni (87-78). Azon a mérkőzésen náluk Durham (16 pont), nálunk Wallace (20 pont) volt a legeredményesebb pontszerző. Az előző szezonban mindkét alapszakaszbeli találkozót a PVSK nyerte (80-76, 87-83). A 2015/2016-os szezonban is mindkétszer a pécsiek örülhettek (91-87, 94-73). Egészen a 2013/2014-es szezonig kell visszamenni, hogy jászberényi győzelemre leljünk. Akkor 74-64-re nyertünk a pécsiek ellen. Azaz, éppen ideje lenne már ellenük egy újabb győzelemnek.

Míg a pécsiek a legjobb 8 közé szeretnének jutni, addig számunkra a legfontosabb cél a play out elkerülése. Éppen ezért mindkét együttes számára nagyon fontos lesz a szombati találkozó. A 19. forduló mérkőzéseit ezúttal egy időben, február 3-án rendezik, s valamennyi találkozó 18 órakor kezdődik.

A 19. forduló párosítása:

18.00 óra: JP Auto-JKSE – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: EGIS Körmend – DEAC

18.00 óra: Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Alba Fehérvár

18.00 óra: Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák

18.00 óra: MAFC – Zalakerámia ZTE KK

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE

Szántai Tibor