Nincs megállás: szombaton jön az Atomerőmű SE

Szerdán a Szolnok vizitált nálunk, szombaton pedig egy újabb élcsapat vendégszerepel a Bercsényi játékcsarnokban. A harmadik helyen álló paksiak az ex-jászberényi Orlando Colemannal érkeznek hozzánk.

Az idei szezonra bombaerős alakulatot állítottak össze Pakson, s ez látszik akkor is, ha a tabellára tekintünk. Az Atomerőmű SE 11 győzelemmel és 4 vereséggel áll a harmadik helyen, s csak egy győzelemmel gyűjtött kevesebbet, mint a második Egis Körmend. Hazai pályán 6 győzelem és 2 vereség, idegenben 5 győzelem és 2 vereség a paksiak eddigi mérlege. Azaz, nem igazán számít, hogy a Dzunics legénység hazai pályán vagy idegenben lép pályára.

 

Nagyon jól összerakott csapat szombati ellenfelünk. Az idegenlégiósok között ott van tavalyi nagy kedvencünk, Orlando Coleman, aki Pakson sem marad adós a jó játékkal és a pontokkal. Ő persze csak egyike a remek légiósoknak, s akkor még ottvan Lóránt Péter, aki a hét végén, az Alba Fehérvár elleni nagyarányú győzelmet hozó találkozón megsérült, s egyelőre nem tudni, hogy nálunk pályára lép-e. Vele vagy nélküle is nagyon erős a paksi keret, azaz alaposan fel kell kötnie a mieinknek azt a bizonyost, hogy tisztes eredményt érjenek el. Mert az Atomerőmű ellen nagyon kevés az esély arra, hogy meg tudjuk lepni ellenfelünket.

 

A két csapat idei első alapszakaszbeli találkozóján 77-62-re nyert hazai pályán a Paks. A hazaiaknál Ewans (16), nálunk Staten (18) volt a legponterősebb. Ewans szombaton is pályára lép, míg Staten már távozott tőlünk. A Miljan Csurovics – Lo Elhadji Malick edzőpáros keményen megdolgoztatja Alekszandrovékat, s remélhetőleg mihamarabb ez már az eredményekben is jelentkezni fog. Nagyon fontos, hogy a Paks ellen is próbáljunk partiban maradni, de ehhez lényegesen jobban kell támadnunk, mint tettük azt a Szolnok ellen. Amennyiben a dobóhatékonyságunk javul, akkor szorosabb mérkőzést játszhatunk majd a Dzunics-csapattal.

 

A 16. forduló menetrendje:

 

január 17. – péntek

18.00 óra: Alba Fehérvár – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Naturtex_SZTE-Szedeák

 

január 18. – szombat

18.00 óra: OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK

18.00 óra: Sopron KC – DEAC

18.00 óra: Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: Jászberényi KSE – Atomerőmű SE

 

január 19. – vasárnap

18.00 óra: Szolnoki Olajbányász – EGIS Körmend

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor