Sajnos, nincs mit szépíteni, alsóházi rangadót játszunk szombaton hazai pályán a szegediek ellen.

Azon túl, hogy továbbra is csak egy győzelmünk van, furcsa kettősség érezhető csapatunkon, amióta Miljan Csurovics átvette a szakmai munka irányítását. Az Atomerőmű SE elleni mérkőzést követően úgy gondoltuk, hogy végre megmozdult valami, mert a vereség ellenére biztató volt csapatunk játéka. Azután jött a pécsi mérkőzés, melyen – bár Miller sérülés miatt nem játszott – azért nagyobb ellenállásra számítottunk, mint azt csapatunk tanúsított. Ha minden igaz, akkor most ismét egy jobb meccsnek kell következnie. Ránk is férne, mert éppen közvetlen riválisunkat fogadjuk szombaton.

 

Bár a szegedieknek is csak 3 győzelme van, ők sokkal szorosabb mérkőzéseket játszottak az elmúlt időszakban még akkor is, ha vesztesként hagyták el a pályát. Cseréltek vezetőedzőt és idegenlégiósokat is, s a jelek szerint mindent megpróbálnak a bennmaradás érdekében. Számunkra egyelőre ők a legnagyobb ellenfelek. Szrecsko Szekulovics és Kerpel-Fronius Balázs számára közel sem lesz ismeretlen a jászberényi pálya és annak légköre, hiszen Szekulovics mester dolgozott nálunk – sikeresen – és Balázs is volt a játékosunk. Ezzel együtt is számunkra továbbra is az lenne a legfontosabb, hogy saját játékunkat rendbe tegyük. Egyszer már működhetne egy mérkőzésen belül a jó védekezés és a jó támadás „elegye”.

 

Egyelőre úgy tűnik, hogy mindenki hadra fogható lesz nálunk, s szurkolóink segítségével a fiúk nekiveselkedhetnek első szezonbeli hazai győzelmük megszerzéséért. Mert szurkolóink segítségére – amely a gyengébb eredmények ellenére sem maradt el az előző mérkőzéseken sem – ezúttal is nagy szükség lesz. Nehéz lenne a találkozó végeredményére tippelni, hiszen megjósolhatatlan, hogy a mieink ezúttal milyen teljesítményre lesznek képesek. Az biztos, hogy egyedül Aleksa Brbaklics – aki az elmúlt hetekben remek formában kosarazik – egyedül kevés lesz a szegediek ellen. Mindenképpen kell még 3-4 kiemelkedő teljesítmény, hogy a találkozó végén első hazai győzelmünket ünnepelhessük. Reméljük így lesz!

 

A találkozóval és a bajnoki folytatással kapcsolatosan Petőfi Áron, klubunk elnöke a következőket nyilatkozta: – Most jutottunk el odáig az önkormányzattal a csarnoképítés és támogatás kapcsán, hogy már tudjuk azokat a számokat, amelyek bennünket érintenek. Célunk az, hogy Jászberénynek a következő szezonban is NB I A-csoportos csapata legyen. Látjuk, hogy a szegediek – jelenleg ők számítanak a legnagyobb ellenlábasunknak – milyen erőfeszítéseket tesznek, hogy megerősítsék keretüket. Ezt szeretnénk mi is. A következő két mérkőzésre még nem változik a keretünk, de terveink szerint azt követően két új játékos érkezik hozzánk, akikkel kiegészülve már elérhetjük célunkat.

 

A 18. forduló menetrendje:

 

január 31. – péntek

18.00 óra: Szolnoki Olajbányász – Zalakerámia ZTE KK

február 1. – szombat

14.15 óra: EGIS Körmend – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: Jászberényi KSE – Naturtex-SZTE-Szedeák

18.00 óra: Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt

18.00 óra: OSE-LIONS – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: Atomerőmű SE – DEAC

18.00 óra: Sopron KC – Kaposvári KK

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor