Orlando Coleman a 8. forduló csapatában

A bb1.hu kosaras hírportál a 8. forduló után is összeállította a VAL-értékek alapján a forduló csapatát, melybe nem kis örömünkre egy jászberényi játékos, Orlando Coleman is helyet kapott.

A 8. forduló legjobb ötösébe ezúttal heten kerültek, mivel a kettes poszton hármas holtverseny alakult ki. Számunkra a legfontosabb: egy játékost mi is adtunk a legjobbak közé. A Sopron KC legyőzésében oroszlánrészt vállalt Orlando Coleman 32-es VAL-lal lett posztja legjobbja.

Érdekessége a 8 forduló csapatának, hogy a 7 játékosból csak három volt győztes csapat tagja, míg négyen kiemelkedő teljesítményük ellenére nem lehettek túl boldogok, hiszen csapatuk vereséget szenvedett.

A 8. forduló csapata (csapatnév, és a forduló válogatottjában szereplés száma):

Warner (Sopron KC – 2) – Vojvoda (Szolnoki Olaj KK – 1)/Thompson (Zalakerámia-ZTE KK – 1)/Taylor (PVSK-VEOLIA – 5)/ – Coleman (JP Auto-JKSE – 1) – Jevtovics (Atomerőmű SE -1) – Bergstedt (SERCO-TF-BP – 1)

A Sopron KC csapatából kiemelkedő teljesítményt nyújtott a mieink ellen Angelo Warner. Az amerikai irányító 35 VAL-t ért el, de csapata így is vereséget szenvedett Jászberényben.

Kettes poszton hárman is 27 VAL-t értek el: Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK) az Alba Fehérvár elleni idegenbeli győztes rangadón, Bernard Thompson (Zalakerámia-ZTEKK) az ASE legyőzése során és Kameron Taylor (PVSK-VEOLIA) csapata szombathelyi, vesztes vendégjátéka során jutott 27 VAL-ig.

Orlando Coleman csapatunk legjobbja volt a Sopron KC ellen, 28/9-es pontmutatót, 9 lepattanót, 1 gólpasszt, 1 szerzett labdát, 1 beütött és 2 kiharcolt faultot, továbbá 1-1 kapott és kiosztott blokkot produkált, ez pedig 32 VAL-t jelentett számára.

Nikola Jevtovics, az Atomerőmű SE centere a Zalakerámia-ZTE KK elleni találkozón nyújtott kiemelkedő teljesítményt, s az általa elért 40 VAL egyben számára a forduló MVP-je címet is jelentette.

A SERCO-TF-BP a KTE-Duna Aszfalt ellen sem tudta megszerezni első győzelmét, de Jonas Bergstedt szenzációs teljesítményt nyújtott. A dán magas ember nem kevesebb, mint 21 lepattanót (!) szedett, s összteljesítménye 39  VAL-t ért.

Orlando Colemannak Szurkolóink nevében is gratulálunk, s hasonló folytatást kívánunk számára!

Szántai Tibor