Orlando Coleman szerint mindenki napról-napra jobb lesz, és ez lehetővé teszi számunkra, hogy ott legyünk a végén, ahol szeretnénk

Még a hét elején néhány kérdés erejéig a bajnoki szezon előtt Új-Zélandon bajnokságot nyerő amerikai Orlando Coleman volt a vendégünk, aki készséggel állt rendelkezésünkre.

1. Mielőtt Magyarországra igazoltál, tudtál valamit a magyar pontvadászatról, illetve van olyan ismerősöd, aki korábban játszott már itt?

Semmit nem tudtam a magyar bajnokságról. Az elmúlt szezonban játszott itt a gyerekkori barátom és középiskolai csapattársam, Ricky Tarrant (a 2017/2018-as bajnoki szezon második felétől Pakson szereplő légiós- a szerk.).

2. Milyennek látod a magyar bajnokságot 5 fordulót követően?

A magyar bajnokságot egy jó ligának tartom. Úgy gondolom, hogy bármelyik csapattal felvehetjük a versenyt és a bajnokság legjobb csapatai közé tartozhatunk.

3. Hogy érzed magad Jászberényben?

Szeretem Jászberényt. Sok kisvárosban játszottam már karrierem során, és a legjobb dolog ezek közül a közösség, a támogatás, és a képesség, hogy ezáltal a kosárlabdára összpontosítsak.

4. Mi a véleményed a csapattársaidról és az edzőidről?

Nagyon hiszek a csapattársaimban és az edzőkben. Úgy gondolom, hogy mindenki hozzátesz valamit az asztalhoz és ezáltal képesek vagyunk megbecsülni a sikereinket. Mindenki napról-napra jobb lesz, és ez lehetővé teszi számunkra, hogy ott legyünk a végén, ahol szeretnénk.

5. Milyen célt tűztél ki magad elé a bajnokságot megelőzően?

Első számú célom, hogy elérjük a rájátszást.

6. Mennyire vagy megelégedve az eddig eredményekkel?

Én vagyok saját magam legnagyobb támogatója és kritikusa is. Ketten-hárman vagyunk ugyanígy a csapatból. Úgy érzem, hogy többet tehettem volna, azért, hogy jobban álljunk, de továbbléptem. Mindent meg fogok tenni, amire szükségem van, hogy abba a pozícióba segítsem a csapatot, amit el akarunk érni.

7. Mit vársz a vasárnapi Egis Körmend elleni mérkőzésen?

Egy hetünk van felkészülni a Körmend elleni mérkőzésre. Ők egy jó csapat, mi pedig azt várjuk, hogy a legjobb játékunkkal rukkoljunk elő.

8. Bizonyítottad már, hogy szeretsz zsákolni. Elindulsz a zsákoló versenyen, ha beválogatnak az All-Star csapatba?

Szeretek zsákolni. Gerjeszti a tömeget és nagy energiát hoz a csapatomnak. Igen, szeretnék elindulni a versenyen, ha megkapom az esélyt.