Országos Junior Selejtező: U18-as csapatunk tartalékosan is 3 szoros mérkőzést játszott

Az elmúlt hétvégén, szombaton és vasárnap is Miskolcon lépett pályára a tartalékos Lehel Kosársuli Junior együttese az az Országos Junior Selejtező B csoportjában.

A szombati napon a juniorok első ellenfele a Bajai Bácska FKE gárdája volt.

Az összecsapás első negyede hullámzó játékot hozott, amelyet követően minimális előnybe kerültek a bajaiak a mieinkkel szemben (22-23).

Az újabb periódusban ismét szoros küzdelmet láthattak a kilátogató szurkolók, ám ebben a játékrészben a Bács-Kiskun megyei együttes tudott hozzátenni további 5 pontot vezetéséhez, ennek értelmében pedig a félidőben 6 pontos hátrányban volt csapatunk (39-45).

A folytatásban aztán vetélytársunk fogott nagyon jó ritmust és alakította 50-67-re az állást az utolsó 10 perc előtt.

Ahol riadót fújtak ifjú tehetségeink, és eredtek a bajaiak nyomába, akiket utolérni azonban sajnos már nem tudtak, így végül 75-81 arányú vereséggel ért véget számunkra a mérkőzés.

Lehel Kosársuli – Bajai Bácska FKE 75-81
(22-23, 17-22, 11-22, 25-14)
Miskolc

Lehel Kosársuli: Kovács Á. 27, Vas-Teplán M. 24, Kaszás M. 18, Répási R. 4, Szalkai D. 2, Kövér Á. -, Kovács V. -, Bogdán B -., Pataki M -.

A Bajai Bácska FKE után a jászberényi fiúk következő ellenfele, a Vasas Akadémia/B együttese volt.

Már a mérkőzés első negyede nagy küzdelmet hozott, ugyanakkor a két csapat nem tudott elszakadni egymástól 10 percet követően (23-23).

A második periódusban is egymás nyakában loholtak a felek, mégis a mieink a szünetre egy kosárnyi előnyt tudtak szerezni (40-42).

A harmadik etap az előző két játékrészhez képest kevesebb pontot hozott, ennek ellenére ez az intervallum a budapestieknek sikerült jobban, így az utolsó szakasz előtt 2 egységnyi hátrányban voltak tehetségeink (56-54).

A mindent eldöntő negyedet a fővárosiak kezdték jobban, majd 5 perc elteltével 66-58-ra lógtak meg tőlünk. A következő percekben megpróbáltunk felzárkózni, ám a Vasas Akadémia kosarasainak minden jó akciónkra volt válaszuk, ezért az összecsapás végén 73-66-os vereséget szenvedett együttesünk.

Vasas Akadémia/B – Lehel Kosársuli 73-66
(23-23, 17-19, 16-12, 17-12)
Miskolc

Lehel Kosársuli: Kaszás M. 27, Vas-Teplán M. 20, Kovács Á. 19, Kovács V. -, Répási R. -, Kövér Á. -, Szalkai D. -, Bogdán B. -, Pataki M -.

A vasárnapi napon még egy mérkőzése várt a Lehel Kosársuli gárdájára, ahol ezúttal a házigazda MEAFC/A csapatával kellett összemérni erejüket Harkai Hunor tanítványainak.

A találkozó eleje nem a mi szánk íze szerint vette kezdetét, mivel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek 17-24-re húztak el tőlünk az első negyedet a követően.

A második szakasz már szorosabb játékot hozott, a mieink igyekeztek csökkenteni hátrányukon, mégis ezt a játékrészt is minimális különbséggel a miskolciak nyerték meg, ennek okán a szünetre 36-44-re nőtt a differencia a csapatok között.

A pihenő után folytatódott a vendéglátók jó játéka, és bár együttesünk próbált kapaszkodni, ezzel együtt is 19 pontos hátrányban voltak a Jászság fővárosának kosarasai a befejező etap előtt (52-71).

Az utolsó periódusban nagyon összekapták magukat Harkai Hunor edző fiai, ám csak 9 egységet tudtak csökkenteni a különbségen, ennek következtében a mérkőzés 73-83 arányú miskolci győzelemmel fejeződött be.

Lehel Kosársuli – MEAFC/A 73-83
(17-24, 19-20, 16-27, 21-12)
Miskolc

Lehel Kosársuli: Kaszás M. 24, Kovács Á. 20, Vas-Teplán M. 9, Kovács V. 7, Répás R. 6, Kövér Á. 5, Szalkai D. 2, Bogdán B. -, Pataki M -.

Harkai Hunor így értékelte a három hétvégi összecsapást:”Nehéz, szoros 3 mérkőzést játszottunk. Máshogy alakult volna mind a három mérkőzés végkimenetele, ha teljes kerettel játszunk és nem bajlódtak volna játékosaink kisebb sérüléssel, akik így is vállalták a játékot. Még így is megszerezhettük volna az első helyet, ha fejben erősebbek vagyunk, mivel 2-3 labdán ment el mind a három mérkőzés, illetve a játékvezetés kritériuma sem kedvezett nekünk. Megerőltető volt a 3 mérkőzés kisebb rotációval, de így is emelt fővel hagyhattuk el a parkettát, ami pozitív. A Regionális Bajnokságban meg fogunk próbálni minél tovább eljutni!”