Országos Serdülő Főtáblára jutott a Lehel Kosársuli!

November 18-án Debrecenben, az Országos Serdülő Területi Alapszakasz 3. fordulójában lépett pályára a Lehel Kosársuli gárdája.

A vasárnapi játéknapon ifjú kosarainkra két mérkőzés várt, ahol először a miskolci MEAFC Jezsuita együttesével nézett farkasszemet Harkai Hunor legénysége.

A mérkőzés eleje kiélezett csatát hozott, azonban egy negyedet követően 5 egységnyi hátrányban voltak a mieink (25-20).

A folytatás ugyanakkor sajnos nem a mi szánk íze szerint alakult, mivel a miskolciak nagyon lendületbe jöttek és a félidőre egészen 63-26-ra húztak el tőlünk.

A harmadik szakaszban sem változott a játék képe, ez a 10 perc is ellenfelünknek sikerült jobban, ezáltal tovább nőtt a különbség a felek között (94-37).

Az utolsó felvonás aztán kevesebb pontot hozott, de ebben a játékrészben is vetélytársunk akarata érvényesült, így végül 115-49 arányú vereséget szenvedett csapatunk az első összecsapáson.

MEAFC Jezsuita – Lehel Kosársuli A 115 – 49
(25-20, 38-6, 31-11, 21-12)
Debrecen

Lehel Kosársuli: Nagy Á. 9, Kocza B. 7, Kerek K. 7, Halász P. 6, Takács B. 4, Fülöp G. 4, Csabai B. 4, Gulyás D. 4, Kocsis L. 2, Kovács-Rékasi Sz. 2, Zahalka M. -, Durucz D. -.

Javítási lehetőségre az Egri VSI KOK/A ellen volt lehetősége ifjú kosarasainknak.

A találkozót az egriek kezdték jobban, olyannyira, hogy 10 perc elteltével kétszámjegyű előnyt hoztak össze a jászberényi fiúkkal szemben (27-12).

Szerencsére a továbbiakban erőre kaptak Harkai Hunor edző fiai, akik 11 egységet faragtak hátrányukból a szünetre, ennek köszönhetően pedig két duplányira csökkentették hátrányukat (40-36).

Jó játékunk az újabb szakaszban is folytatódott, ahol előbb utolértük az egrieket, majd az utolsó periódus előtt 57-62-re alakítottuk az állást.

A befejező negyedben is koncentráltan játszottak ifjú tehetségeink, és remek akciókkal ezt az intervallumot is megnyerve végül 79-92-re diadalmaskodtak a mérkőzés végén.

Az Észak-Keleti Régió A csoportjában maradt továbbra is a Serdülő A csapatunk, úgy hogy két meghatározó játékost is kénytelen volt a gárda nélkülözni. Az egriek elleni győzelemmel pedig kosarasaink kiharcolták a Serdülő Országos Főtáblára kerülést a Területi Alapszakasz 4. fordulója előtt, amire december második hétvégéjén kerül sor.

Egri VSI KOK/A – Lehel Kosársuli 79 – 92
(27-12, 13-24, 17-26, 22-28)
Debrecen

Lehel Kosársuli: Nagy Á. 58, Zahalka M. 10, Kerek K. 7, Kocza B. 6, Fülöp G. 4, Halász P. 4, Takács B. 3, Csabai B. -, Kovács-Rékasi Sz. -, Durucz D. -, Gulyás D. -, Kocsis L. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a két mérkőzést: “Gratulálok a fiúknak a küzdésért, mivel meghatározó játékosaink nélkül kellett kiállnunk ebben a fordulóban! Ahogy megbeszéltük ez miatt az első-két negyedet kell “túlélnünk” a serdülő szabályok miatt, mielőtt egyesíthetjük az ötösöket, s így tud nyílni esélyünk egy győzelmet összehozni és biztosítani az A csoportban maradást, valamint az Országos Serdülő Főtáblára jutást. Ez nem sikerült a miskolci MEAFC Jezsuita csapata ellen, mivel a második negyedben a védelmünk nem funkcionált úgy, ahogy kellett volna és rengeteg helyzetben voltunk pontatlanok. A harmadik negyed elejétől ezért fiatalabb játékosaink játszották le a mérkőzés hátra lévő részét, a meghatározó játékosokat pedig pihentettük az Egri VSI KOK/A elleni mérkőzésre. Ezen a mérkőzésen is pontatlanok voltunk a mérkőzés kezdetén, azonban a második negyedtől bizonyítottuk karakterünket, s kitűnően funkcionált a szervezett védelmünk egészen a mérkőzés végéig. Nem jellemző rám, hogy kiemelek játékost a csapatból, de amit csapatkapitányunk produkált a harmadik negyed közepétől azt keveset láttam pályafutásom alatt Írországtól Indiáig. Nagy Ádám kezébe vette a mérkőzés sorsát, igazi vezérként szinte hiba nélkül volt eredményes a mérkőzés végéig. Saját karriercsúcsát állította fel a mérkőzésen, mivel 58 pontot szórt az egriek kosarába! Az utolsó Területi Alapszakasz fordulóban nyomás nélkül játszhatunk december második hétvégéjén, és az elkövetkező napoktól készülünk már a január második hétvégéjén induló Országos Serdülő Főtábla 1. fordulójára.”