Pakson újabb nehéz mérkőzés vár ránk

A bajnokság harmadik fordulójában, szombaton Pakson lép pályára csapatunk az Atomerőmű SE ellen.

A Sopron elleni hazai, majd a Szolnok elleni idegenbeli vereséget követően nincs megállás, következik harmadik bajnoki mérkőzésünk a hétvégén Pakson. Ahogy nálunk, úgy a házigazdáknál is nagy volt a mozgás nyáron. Nem titok, hogy az Atomerőmű jobban szeretne szerepelni, mint tette az előző szezonban, s ennek jegyében igazolták le az Alba Fehérvártól Lóránt Pétert is. Az idegenlégiós kontinges is változott Pakson, azaz a korábbi évek egymás elleni eredményeiből nem lehet kiindulni.

Ami a találkozót különlegessé teheti számunkra, az az, hogy Orlando Coleman – akit gyorsan megkedveltek szurkolóink – már nem a mi, hanem a házigazdák csapatát erősíti majd. Nálunk Reed sérülése nem jött rendbe, s nem léphet pályára, de lesz egy nagy hiányzója a paksiaknak is. A válogatott Eilingsfeld János sérülés miatt – meg is kellett operálni – hónapokra kiesett a házigazdák keretéből.

Két forduló után a paksiak egy-győzelemmel (KTE-Duna Aszfalt ellen otthon) és egy vereséggel (Alba Fehérvár ellen idegenben) állnak a tabellán, míg a mieink a Sopron és a Szolnok ellen is vesztesen hagyták el a pályát. Most sem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de remélhetőleg tovább javul a csapatjátékunk és alaposan meg tudjuk nehezíteni az esélyesebb paksiak dolgát.

A harmadik forduló menetrendje:

október 12. – szombat

14.00 óra: EGIS Körmend – Szolnoki Olaj KK (az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti)

16.30 óra: Zalakerámia ZTE KK – OSE Lions

17.00 óra: DEAC – Sopron KK

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Alba Fehérvár

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Kaposvári KK

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Asztalt

18.00 óra: Atomerőmű SE – Jászberényi KSE

 

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor