Pécsen sem lesz könnyű dolgunk

A bajnokság 17. fordulójában a PVSK-VEOLIA vendége lesz pénteken este a Lauber Dezső sportcsarnokban csapatunk.

 

Egy nagyszerű szezon után mind a pécsieknél, mind nálunk komoly gondok jelentkeztek. A baranyaiak kiléptek a nemzetközi porondra is, de a kettős terhelést nem igazán bírta az együttes, amely ragyogóan kezdte a bajnokságot, majd sorozatos vereségekbe szalad bele. Ennek edzőváltás lett a vége, s azóta kezd ismét magára találni az együttes. Legutóbb az Alba Fehérvár ellen idegenben hosszú időn át vezetett az együttes, de végül 2 pontos vereséget szenvedett.

A mieink két élcsapat elleni hazai találkozójukat már az új szakmai vezető, Miljan Csurovics vezetésével játszották. Legutóbb, az Atomerőmű SE ellen már támadásban is szép dolgokat csináltak kosarasaink, de ez nem volt elég a bombaerős paksiak ellen a győzelem megszerzéséhez. Az biztos, hogy az új mester bátran küldi pályára a korábban sokkal kevesebbet játszó magyarokat is, akik egyre jobban meghálálják a bizalmat.

A pénteki találkozó esélyeit illetően egyértelmű, hogy a házigazdáknak van csak igazán veszíteni valója a találkozón. Nekünk pedig elsősorban nem is az ellenfél játékával kell törődnünk, hanem a sajátunkkal. Mind védekezésben, mind támadásban nagyon jól kell teljesítenünk, ha azt akarjuk, hogy legyen esélyünk a győzelemre Pécsen. Márpedig ezt szeretnénk.

A két csapat alapszakaszbeli első mérkőzését – az ősszel – Jászberényben nagy csatában nyerte 88-85-re a PVSK. A pécsieknél Diggs (22 pont), a mieinknél Miller (31 pont) volt a legponterősebb, s a végig nyílt összecsapáson nem sok hiányzott ahhoz, hogy legyőzzük a pécsieket. Staten és Marinkovics azóta már távozott tőlünk, viszont ott lesz a pályán Remon Nelson. A pécsieknél Aiken hiányzik majd, de az új szerzemény, Sulovics vélhetően bevetésre kerül. A Szolnokról Pécsre került Dragan Alekszicsnek úgy tűnik sikerült stabilizálni s PVSK játékát, de ezzel együtt is lehet esélyünk a győzelemre, ha néhányan extra teljesítményre lesznek képesek nálunk.

 

A 17. forduló menetrendje:

Január 24. – péntek

18.00 óra: PVSK-VEOLIS – Jászberényi KSE

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár

19.00 óra: DEAC – Szolnoki Olajbányász

Január 25. – szombat

18.00 óra: EGIS Körmend – Atomerőmű SE

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt

19.00 óra: Kaposvári KK – OSE Lions

Január 26. – vasárnap

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC

 

 

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor