Pécsen zárjuk a felsőházi rájátszás első felét

Szerdán a feléhez érkezik a felsőházi rájátszás, hiszen lejátssza negyedik mérkőzését is az első öt között csapatunk. Ezúttal Pécsre utaznak kosarasaink, s azzal a PVSK-VEOLIA-val mérkőznek meg, amely várhatóan az ellenfelünk lesz a rájátszás kieséses szakaszának első körében.

Mivel négy győzelemmel többet gyűjtöttünk eddig, mint a pécsiek, s már csak öt forduló van hátra, nagy valószínűséggel a helyzet a felsőház negyedik és ötödik helyén nem fog változni. Ez pedig azt jelenti majd, hogy pályaelőnnyel mérkőzhetünk meg a PVSK-VEOLIA együttesével a rájátszás első körében a legjobb négy közé jutásért.

A mai mérkőzésnek tehát nincs igazán nagy jelentősége, de természetesen mindkét együttes nyerni szeretne. A pécsiek még nyertelenek a felsőházban, míg a mieink a Szolnok hétvégi legyőzésével már megszerezték ugyanitt első győzelmüket. Pécsen egyértelműen a hazaiak számítanak majd esélyesnek, mert nálunk Coleman még nem játszhat, s Cseh is sérült, valamint – a tervek szerint – Pitts is pihenőt kap erre a mérkőzésre. Hiányzója lesz a pécsieknek is, hiszen Simon és Antóni sérült, viszont Horti és Demeter sérülés után a hét elején már edzésbe állt.

Az alapszakaszban hazai pályán nagy küzdelemben egyetlen ponttal győztük le a pécsieket (95-94), akik nem kevesebb, mint 13 büntetőt hibáztak azon a találkozón. Pécsen viszont nem voltak ilyen izgalmak, hiszen az előző mérkőzésen megsérült Nelson nélkül a második félidőben már nem volt esélyünk (79-55-re nyert a PVSK-VEOLIA). Ez a mai mérkőzés felfogható akár egy gyakorló mérkőzésnek is, ahol a mieinknél a sérülések és pihentetés miatt több lehetőséget kaphatnak azok, akik eddig kevesebbet játszottak.

A másik szerdai, felsőházi mérkőzésen akár el is dőlhet az első hely sorsa, hiszen, ha a Körmend nyer Szolnokon, akkor gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tesz szert. Ráadásul egy ilyen eredmény lehetőséget teremthetne a szombathelyieknek, hogy utolérjék a második helyen álló Szolnoki Olaj KK-t. Azaz, ennek a találkozónak nagy jelentősége lesz az első három hely sorsát tekintve.

Felsőházi rájátszás 5. forduló

2019. április 24. – szerda

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – JP Auto-JKSE

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – EGIS Körmend

Szabadnapos: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A felsőház állása:

 1. EGIS Körmend 23 gy 6 v
 2. Szolnoki Olaj KK 21 gy 8 v
 3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 20 gy 9 v
 4. JP Auto-JKSE 18 gy 11 v
 5. PVSK-VEOLIA 14 gy 15 v

Középház

A középházba is két mérkőzést rendeznek szerdán, melyek eredményei alapvetően befolyásolhatják a végső sorrendet is a csoportban.

Középház 5. forduló

 1. április 24. – szerda

18.00 óra: Sopron KC – Zalakerámai ZTE KK

18.00 óra: DEAC – KTE-Duna Aszfalt

A középház állása:

 1. KTE-Duna Aszfalt 15 gy 14 v
 2. Atomerőmű SE 15 gy 14 v
 3. Sopron KC 14 gy 15 v
 4. DEAC 13 gy 16 v
 5. Zalakerámia ZTE KK 13 gy 16 v

Alsóház

Az alsóházban már eldőlt, hogy az Alba Fehérvár és a Kaposvári KK biztosította helyét a következő szezonra is az NB I A-csoportjában. A play outban a szegediek és az újonc fővárosiak döntik majd el a bennmaradás és a kiesés sorsát. Ebben a csoportban szerdán egy mérkőzést rendeznek, melyen a SERCO-TF-BP az Alba Fehérvárt fogadja.

Alsóház 4. forduló

 1. április 24. – szerda

18.00 óra: SERCO-TF-BP – Alba Fehérvár

A forduló másik mérkőzését (Szeged – Kaposvár) május 3-án, pénteken játsszák.

Az alsóház állása:

 1. Alba Fehérvár 14 gy 15 v
 2. Kaposvári KK 13 gy 16 v
 3. Naturtex-SZTE-Szedeák 8 gy 21 v
 4. SERCO-TF-BP 3 gy 26 v

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor