Play off: a Sopron maradt NB I A-csoportos

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Kedden este lejátszották a két győzelemig tartó play off második találkozóját Budapesten. Egy rendkívül izgalmas összecsapáson a Sopron hosszabbításban győzte le a MAFC gárdáját, s ezzel kiharcolta a bennmaradást az NB I A-csoportjában.

A soproniak abban a tudatban utaztak Budapestre, hogy győzelmük esetén lezárják a két sikerig tartó párharcot és meghosszabbítják NB I A-csoportos tagságukat. A házigazdák viszont azért léptek pályára, hogy kiharcolják a mindent eldöntő harmadik találkozó lehetőségét.

Nos, az első félidő alapján úgy tűnt, hogy még egyszer megmérkőzik majd egymással a két gárda, hiszen a jobban játszó fővárosiak 8 pontos előnnyel térhettek pihenőre 20 percnyi játék után (42-34). A nagyszünetet követően „felébredt” a soproni együttes és a harmadik tíz percben hat pontot ledolgozott hátrányából (58-56). Rendkívül izgalmasan alakult a találkozó hajrája, melynek során mindkét gárdának volt lehetősége, hogy a maga javára fordítsa a találkozó állását, ám nem született döntés, mert 81-81-es eredménnyel zárult a négyszer tíz perc. Azaz, jöhetett a hosszabbítás.

Ez is nagyon izgalmasan alakult, hiszen volt 84-87, majd 89-87 is az eredmény. A legvégén Parker triplája döntött, amelyre már nem érkezett hazai válasz, s így a Sopron 2-0-ra nyerte a play off küzdelmeit, s kiharcolta a bennmaradást az NB I A-csoportjában, míg a MAFC kiesett.

Play off második mérkőzés:

MAFC – Sopron KC 92-95 hosszabbítás után (23-18), 19-16, 16-22, 23-25, 11-14)

A play off végeredménye:

Sopron KC – MAFC 2-0

A Sopron KC NB I A-csoportos maradt, míg a MAFC kiesett a legmagasabb osztályból.

Szántai Tibor