Forrás: Kosársport Mkosz facebook

 A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának negyedöntői közül kettő három mérkőzés után befejeződött. A bajnoki címet védő Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj KK háromszor győzte le ellenfelét – a PVSK, illetve a Paks volt a szenvedő fél -, s már a bajnoki elődöntőre készülhet.

Amint várható volt, a Szolnok és az Alba Fehérvár semmit sem bízott a véletlenre a bajnoki negyeddöntő harmadik fordulójában és a Paks, illetve a Pécs ellen bebiztosította továbbjutását. A három győzelemig tartó párosmérkőzések közül kettő tehát a legrövidebb időn belül véget ért, míg a másik két párban legalább négy mérkőzést játszanak a csapatok. A Szoombathely a harmadik összecsapáson már egyértelműen jobb volt a Zalaegerszegnél és 2-1-re vezet, ám a negyedik találkozón a ZTE hazai pályán akár egyenlíthet is. A Körmned – Kecskemét párban kedden rendezik a harmadik találkozót, míg a ZTE – Szombathely párharcban ezen a napon már a 4. mérkőzést rendezik.

Bajnoki negyeddöntő – 3. mérkőzés

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 82-56 (18-14, 29-22, 14-4, 21-16)

A paksiak az első félidőben még egészen jól tartották magukat a betegség miatt Vojvoda Dávidot nélkülöző szolnokiak ellen. A harmadik, rendkívül pontszegény tíz percben viszont csak 4 pontig jutottak, s ez megpecsételte a sorsukat. A Szolnok könnyen lépett túl a paksiakon, s már készülhet a jövő hétfőn kezdőd elődöntőre, ahol a Körmend – Kecskemét párharc győztese ellen mérkőzik majd.

A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnoki Olaj KK javára

Alba Fehérvár – PVSK-VEOLIA (21-13, 18-17, 21-14, 17-14)

Már az első negyed után 8 ponttal vezettet a bajnoki cím védője hazai pályán a pécsiek ellen. A folytatásban sem változott a helyzet, Lóránték végig kontroláltak a találkozót és biztosan gyűjtötték be a továbbjutást jelentő harmadik győzelmüket. Az Alba Fehérvár az elődöntőben a Szombathely – Zalaegerszeg párharc győztesével találkozik.

A párharc végeredménye: 3-0 az Alba Fehérvár javára

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 93-70 (20-8, 27-11, 27-22, 19-29)

Az első két mérkőzéssel ellentétben, ezúttal a szombathelyiek kezdték sokkal jobban a találkozót, s már az első 10 perc után 12 ponttal vezettek. A félidőig előnyük 28 (!) pontra nőtt, mivel a zalaegerszegiek 20 perc alatt mindössze 19 pontot szereztek. Három negyed után 33 pont volt a hazaiak előnye, s a negyedik játékrészben a szombathelyi fiatalok kaptak lehetőséget. A ZTE ekkor tudta csak csökkenteni hátrányát. A Falco 2-1-re vezet a párharcban, melynek negyedik találkozóját kedden rendezik.

A párharc állása: 2-1-re vezet a Falco

Az EGIS-Körmend – KTE-Duna Aszfalt párosításban a harmadik mérkőzést kedden rendezik. A párharc jelenlegi állása: 1-1.

 Bajnoki negyeddöntő – harmadik mérkőzés:

május 22. – kedd

18.00 óra: EGIS Körmend – KTE-Duna Aszfalt

Bajnoki negyeddöntő – negyedik mérkőzés:

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szántai Tibor