Play off: az ötödik meccs dönt a Körmend – Kecskemét párharcban

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

A Szolnok és az Alba három, a Szombathely négy mérkőzés alatt kiharcolta az elődöntőbe jutást, míg a Körmend – Kecskemét párharcban a szombati, ötödik mérkőzés dönt a 4 közé jutásról.

Már csak egy hely kiadó a legjobb négy között az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban. A címvédő Alba Fehérvár és az alap- valamint középszakasz győztes Szolnoki Olaj KK három mérkőzésen jutott túl a Pécs, illetve az Atomerőmű SE csapatán. A szombathelyieknek négy mérkőzés kellett, hogy a Zalaegerszeget kiverjék, s így már biztos, hogy az egyik ágon Szombathely – Alba Fehérvár elődöntőre kerül sor.

Az viszont még kérdéses, hogy a Szolnoki Olaj KK ki ellen kezdi hétfőn az elődöntőt. Történt ugyanis, hogy a harmadik mérkőzésen nagy verésbe belefutó Kecskemét a negyedik, csütörtök esti találkozón alaposan visszavágott a Körmendnek, s ezzel 2-2—re alakította a három győzelemig tartó párharc állását. A két együttes negyeddöntőbeli mérkőzésein rendre a hazai alakulat dominál, s ebből kiindulva a körmendiek várhatják jobb előjelekkel a mindent eldöntő ötödik mérkőzést, melynek ők lesznek a házigazdái.

Bajnoki negyeddöntő – negyedik mérkőzés:

KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend 91–72 (26–10, 27–17, 24–23, 14–22)

A párharc állása: 2-2

A mindent eldöntő ötödik mérkőzés időpontja:

május 26. – szombat

18.00 óra: Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt

Szántai Tibor