Play off: egyenlített az Alba, Govens keze eltört

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Amíg a Szolnoki Olaj KK már a döntőre készülhet, addig a másik ágon a Falco és az Alba Fehérvár készülhet az ötödik, mindent eldöntő mérkőzésre. Történt ugyanis, hogy a negyedik mérkőzésen az Alba átrohant ellenfelén és egyenlített.

A negyedik mérkőzés első tíz percében már eldőlt, hogy lesz ötödik mérkőzés a két csapat között (29-15). Váradi nem tudta vállalni a játékot a Falcónál, míg Govens kisebb sérüléssel igen. Igaz, jobban járt volna ő és csapata is, ha ezen a találkozón nem lép pályára. Történt ugyanis, hogy a második negyed 6. percében a Falco irányítója kiharcolt egy támadó faultot, melyet követően Harris rálépett a kezére. A szombathelyi játékost kórházba szállították, s a hírek szerint a keze és ujja is eltört. Azaz, vélhetően vége a szezonjának, s az ötödik mérkőzésen nem erősítheti csapatát. Az Alba pedig nem volt tekintettel semmire és nem lassított, a nagyszünetben már 30 pont volt a különbség a két együttes között (63-33). A második félidő sem a védekezésről szólt, potyogtak a kosarak, s a lefújás pillanatában kiderült, hogy 193 pont született a találkozón.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 112-81 (29-15, 34-18, 27-27, 22-21)
A párharc állása: 2-2

A mindent eldöntő ötödik mérkőzést csütörtökön (június 7-én) 20.30 órai kezdettel Szombathelyen rendezik. A találkozót az M4 élőben közvetíti.

Várhatóan ezen a mérkőzésen Váradi Benedek már ismét a pályán lesz, Govens viszont biztosan nem. Irányítója elvesztése nagy érvágás a szombathelyiek számára, akik így nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A hazai pálya és szurkolóik támogatása segítheti ki őket, de jelen állapotban – még idegenvben is – az Alba tűnik esélyesebbnek.
Csütörtökön este tehát kiderül, hogy melyik csapat lesz az ellenfele a bajnoki döntőben a Szolnoki Olaj KK együttesének. Fény derül arra is, hogy lesz-e esélye az Alba Fehérvárnak címvédésre a tavalyi sikere után.

Szántai Tibor