Play off: elődöntőben a Falco is, vezet a Körmend

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Zalaegerszegi győzelmével csatlakozott a Szolnok és az Alba fehérvár mellé az elődöntőbe a Falco csapata. A Körmend a harmadik mérkőzése nagy elverte a Kecskemétet, s ezzel 2-1-re vezet.

Két mérkőzéssel folytatódott a bajnoki negyeddöntő a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában kedden koraeste. A Falco Zalaegerszegen már a továbbjutásért küzdött, míg Körmenden a hazaiak és a Kecskemét még csak harmadszor feszültek egymásnak.

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91–95 (27–23, 30–23, 20–21, 14–28)

A negyedik egymás elleni mérkőzésüket a hazaiak kezdték jobban, akik a félidőre 11 pontos előnyre tettek szert. A harmadik negyedet egy ponttal megnyerte ugyan a Falco, de 10 ponttal még mindig a ZTE vezetett. A záró tíz percben a szombathelyiek fokozatosan dolgozták le hátrányukat és az utolsó két percben a maguk javára fordították a találkozó sorsát. Ezzel pedig 3-0-re megnyerték a párharcot és az elődöntőben az Alba Fehérvárral találkoznak majd.

A párosmérkőzés végeredménye: 3-1 a Falco-Vulcano Energia KC javára

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 104-68 (25-16, 31-12, 23-16, 25-24)

Rendkívül egyoldalúra sikeredett a Körmend – Kecskemét párharc harmadik összecsapása. A találkozón úgy tűnt, mintha egyik csapatnak minden sikerült volna, a másiknak meg semmi. Már a félidőre 28 (!) pontos különbség alakult ki, s a végén csak az volt a kérdés, hány ponttal nyernek a hazaiak.  Nos, 36 pontos körmendi győzelem lett a vége, s ezzel az Egis 2-1-re vezet három mérkőzés után

A párosmérkőzés állása: 2-1-re vezet az Egis Körmend

Bajnoki negyeddöntő negyedik mérkőzés:

május 24. – csütörtök

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend

Szántai Tibor