Play off elődöntők: nem hibáztak a hazai csapatok

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Hétfőn koraesete lejátszották a bajnoki elődöntők első mérkőzéseit az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban. A Szolnoki Olaj KK és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely is érvényesítette a pályaelőnyt és 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban.

Ahogy azt várni lehetett, a két elődöntő közül a Falco – Aba Fehérvár találkozó hozta a nagyobb küzdelmet. Itt csak az utolsó pillanatokban dőlt el a mérkőzés sorsa a hazaiak javára. Egy igen változatos találkozót láthattak a helyszínen és az M4 jóvoltából a televízió előtt ülő kosárlabda barátok, amely helyenként indulatoktól sem volt mentes. A hazaiak kezdtek jobban és a félidőben 12 ponttal vezettek úgy, hogy 53 pontot szereztek 20 perc alatt. A 3. negyedben óriásit változott a játék képe, s az Alba Fehérvár átvette a vezetést (63-64). A záró tíz percben már volt 10 pont is a vendégek előnye, de a végére ismét feltámadtak a szombathelyiek és nem kis izgalmak közepette a maguk javára fordították a találkozó eredményét. Egy olyan találkozón, ahol volt minden: zsákolás, sportszerűtlen hiba, technikai reklamálásért, szép pillanatok és bosszantó hibák. Az biztos, hogy ebben a párban nagyon nagy küzdelemben dől majd el a döntőbe jutás kérdése.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár 90–88 (24–19, 29–22, 10–23, 27–24)
A párharc állása: 1-0 a Falco javára

A Szolnok a már felépült Vojvodával várta a negyeddöntőt csak szombaton befejező körmendieket. A találkozó úgy kezdődött, ahogy várni lehetett, a hazaiak domináltak és az első 10 perc után 9 ponttal vezettek a hazaiak. A második és harmadik negyedben viszont a vendégek nagyon jól tartották magukat, s a záró tíz perc előtt mindössze 6 pont volt a Szolnok előnye (63-57). Az utolsó negyedben egyértelműen fölénybe került az Olaj és végül 20 ponttal nyerte meg a két csapat első mérkőzését.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 92–72 (26–17, 13–12, 24–28, 29–15)
A párharc állása: 1-0 a Szolnok javára

Bajnoki elődöntők – második mérkőzések:
május 31. – csütörtök

18.00 óra: Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

19.00 óra: Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK (az M4 élőben közvetíti)

Szántai Tibor