Play out: előnyben a Sopron

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Az alsóházi rájátszást követően a 13. és 14. helyezett csapat két győzelemig tartó párharcában dől el, hogy a Sopron vagy a MAFC marad-e tagja az NB I A-csoportjának, míg a vesztes kiesik. A play out első mérkőzését Sopronban a hazaiak nyerték, akik így lépéselőnybe kerültek.

Május 11-én, pénteken kezdte meg a két győzelemig tartó párharcot a play outban a bennmaradásért a Sopron KC és a MAFC. A pályaelőny a soproniaké, azaz ők játszhattak az első mérkőzésen hazai környezetben.

Kiegyenlített első negyed után (20-19) a soproniak ellenállhatatlanul játszottak a második tíz percben, s már az első félidő végére 15 pontos előnyre tettek szert. A különbség a harmadik negyedben további 7 ponttal nőtt, s innen már nem volt visszaút a MAFC számra. A záró negyedet ugyan a fővárosiak nyerték, de ez már csak szépségtapasz volt számukra.

Play out a bennmaradásért – első mérkőzés:
Sopron KC – MAFC 90-74 (20-19, 30-16, 23-16, 17-23)
A párosmérkőzés állása: 1-0 a Sopron KC javára

A két együttes második találkozóját május 15-én, kedden Budapesten rendezik. Amennyiben a Sopron nyer, akkor nincs tovább, a fővárosiak kiesnek. Ha viszont a MAFC nyeri a találkozót, akkor jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés Sopronban.

Play out a bennmaradásért – 2. mérkőzés:
május 15. – kedd
19.00 óra: MAFC – Sopron KC

Amennyiben szükséges, akkor a 3. mérkőzés időpontja:
május 18. – péntek
19.00 óra: Sopron KC – MAFC

Szántai Tibor